Summer Game Fest-organisator over het gebrek aan vrouwelijke gasten

Summer Game Fest-organisator over het gebrek aan vrouwelijke gasten

'We zijn ons er van bewust'

Tijdens de Summer Game Fest Kick Off-liveshow enkele weken terug waren er geen vrouwelijke gasten op het podium te vinden. Organisator en presentator Geoff Keighley heeft nu op dat feit gereageerd.

Dit in verband met diversiteit binnen de game-industrie. In een interview met CBC wordt opgemerkt dat er geen vrouwen onder de podiumgasten vielen, terwijl een aanzienlijk gedeelte van mensen die gamen vrouw zijn.

"Ik denk dat we het over het algemeen aardig doen qua diversiteit tijdens onze shows. We willen daarbij authentiek blijven aan de games die worden getoond en de ontwikkelaars die ze maken. Ik denk dat we ons er van bewust zijn."

Keighley gaf aan dat Melanie Liburd, de actrice die het personage Saga Anderson in Alan Wake 2 speelt, eigenlijk op het podium had moeten komen, maar dat dit uiteindelijk niet door kon gaan vanwege de planning.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een onzin weer. Wat maakt het uit wat er op het podium komt te staan, zolang die maar deen goed en pakkend verhaal neerzet. Als dat dan geen vrouwen zijn in dit geval jammer, wanneer het alleen vrouwen zijn dan jammer voor de mannen ofzo, ik vind het niet boeien.

5

Aanbevolen voor jou