Succes Pokémon Sword en Shield stuwen aandeel Nintendo

Succes Pokémon Sword en Shield stuwen aandeel Nintendo

De goede verkoopcijfers van Pokémon Sword en Shield hebben ertoe geleid dat de aandelen van Nintendo op het hoogste punt liggen sinds mei 2018.

De aandeelprijs van Nintendo ligt momenteel op 44,69 euro, het hoogste punt sinds mei 2018. De aanleiding van dit nieuwe hoogtepunt heeft te maken met de release van Pokémon Sword en Shield. Deze games worden enorm goed verkocht en zijn tot nu toe de snelst verkopende games voor de Switch. Kort na het hoogtepunt van Nintendo in mei 2018, daalde de prijs flink en belandde het op 28,79 euro.

Niet alleen de verkoop van de nieuwste Pokémon-games heeft zijn vruchten afgeworpen. Uiteraard zijn er meer factoren die meewegen bij het toenemen van de aandeelprijs van Nintendo. De E3-presentatie en de verkoop en aankondigingen van hardware hebben in het verleden bewezen flink mee te wegen.

Het aandeel van Nintendo kent nog altijd momentum, wat betekent dat de kans op een nog hogere aandeelprijs aanwezig is. Wellicht dat het hoogtepunt van mei 2018 binnenkort nog overschreden gaat worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Echt door Pokémon? Dacht dat de fans toch teleurgesteld waren in dit deel...

0
test

@EdwinVP Dat is een luide groep op internet, maar onderschat niet dat je aan de andere kant gamers (zoals ik) hebt die zich daar niet in vinden, EN heeeeeel veel kinderen en ouders die zich daar helemaal niet mee bezig houden en gewoon een nieuwe pokemon in de schappen zien liggen. Casual is die een gigantisch success (ook te zien aan alle nachtopeningen van gamemania trouwens, op 2 vestigingen na waren die dus allemaal open)

0
test

@EdwinVP Veel 'fans-verzamelaars' hebben de spellen bij voorbaat afgeschoten. Onterecht. Ik ben al meer dan 34 uur bezig met mijn nuzlocke en ik heb pas 3 badges! The quality of Life verbeteringen zijn enorm. Het is echt te merken dat er veel aandacht aan geschonken is om alles aan de Switch te trekken. Zelfs grafisch, vind ik. Een zandstorm ziet er echt geweldig uit. Ik ben ook zeer benieuwd naar het competitieve element van SS.

0

Aanbevolen voor jou