Stemacteur Troy Baker bekritiseerd vanwege samenwerking met NFT-bedrijf

Stemacteur Troy Baker bekritiseerd vanwege samenwerking met NFT-bedrijf

Stemacteur Troy Baker kon afgelopen week op kritiek rekenen toen hij aangekondigde samen te werken met een bedrijf achter NFT's.

Baker, bekend voor zijn rollen in games als The Last of Us, InFamous, Uncharted en God of War, onthulde afgelopen week dat hij gaat samenwerken met VoiceverseNFT. Dat bedrijf levert NFT's bestaande uit stemmen die met AI zijn gemaakt en worden ingezet voor onder andere podcasts en scripts.

De tweet waarin Baker de samenwerking aankondigt, kon rekenen op veel kritiek van fans. Veel mensen zien NFT's als een scam of menen dat NFT's slecht zijn voor het milieu. Wat de samenwerking precies beslaat is op dit moment niet bekend. Baker zelf is in ieder geval duidelijk over zijn mening: "Je kunt haten, of dingen creëren. Wat wordt het?"

Ook steeds meer game-uitgevers bieden NFT's aan in hun games die spelers kunnen verdienen door te spelen of kunnen aanschaffen via de blockchain. Onder andere Ubisoft, Konami, Take-Two Interactive en Square Enix bieden de producten aan of zeggen interesse te hebben om ze in games te implementeren. Afgelopen week bleek dat Sega ook een handelsmerk voor NFT's heeft vastgelegd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik snap de commotie niet zo goed. Die man gaat met z'n tijd mee en in plaats van voor een habbekrats mee te doen in grote projecten verdient hij er nu straks meer aan door royalty's op die NFT's. Eigenlijk iedereen die content maakt kan zijn producten voor net zoveel verkopen, maar door dit systeem verdienen ze er veel meer aan. Ik denk eigenlijk dat een groot deel van de mensen die kritiek hebben niet zo goed snappen op wat voor manier NFT's ingezet kunnen worden. Als ze hun research zouden doen (want we zijn nog zo vroeg en daarom is research echt nodig) zouden ze erachter komen dat het ze zoveel kan brengen.

0
test

@Pinopokie Wat een kutverhaal.

0
test

@Pinopokie ik zie NFT alleen als iets kwalijks voor de voortgang van technologie en de toekomst van energy. Daarnaast is het een leuke "rich man game" en slaat het verder nergens op. Ik heb behoorlijk wat gelezen erover en gezien maar ik snap het praktisch nut nog steeds niet en zo ook geen enkele reden om er in te springen. het is basically een andere vorm van crypto currency die net als bitcoin gewoon overhyped gaat worden, er een paar lui enorm rijk van worden, en daarna kan niemand er nog iets mee. Of het gebeurd weet ik natuurlijk niet maar het zal me niets verbazen

0

"of menen dat NFT's slecht zijn voor het milieu" Lekker oddly specific is dat zeg. ALLES is slecht voor het milieu. Vooral serverparken die zaken zoals Facebook en je favoriete multiplayer game mogelijk maken.

0
test

@gimbal2 laatst nog een video over gezien hoe dat werkt met het "slecht voor het klimaat" verhaal. Dit is wel serieus een dingentje hoor. De manier waarop de nft's geregeld worden en hoe dat technisch "opgeslagen" wordt is wel echt een verschikkelijke ontwikkeling net als de blockchain. Denk dat zelfs de servers van facebook en google nog niet zoveel energy trekken als wat nodig is om de blockchain en daarmee het nft gedoe in de lucht te houden.

0

Aanbevolen voor jou