Steam Summer Sale: Koopadvies Dag #8 | Gamer.nl

Steam Summer Sale: Koopadvies Dag #8 | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Titel: Call of Duty: Modern Warfare 3

Actuele prijs: €29,99 (50% korting)

Zonde van de ruimte in dit overzicht. Prima game hoor, die derde Modern Warfare, vooral online niets mis mee. Maar als deze game bij veel winkels voor minder dan drie tientjes te koop is, dan willen wij hier geen verdere woorden aan vuil maken.

Koopadvies: Neen. Deze ‘aanbieding’ slaat nergens op.

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: SimCity 4

Actuele prijs: €2,99 (70% korting)

Een SimCity met grote steden, geen verplichting om altijd online te zijn en een probleemloze offline ervaring. Nee, dit is geen vervolg op de nieuwste SimCity, maar juist de game van daarvóór. En die is mi chien wel beter. Iedereen die zo teleurgesteld was in de nieuwste telg van deze serie vraagt nu voor nog geen drie euro slachtofferhulp aan.

Koopadvies: Het ideale biertje om de kater van de nieuwste SimCity mee weg te spoelen.

Titel: Euro Truck Simulator 2

Actuele prijs: €7,49 (75% korting)

Ja lach maar, maar Euro Truck Simulator 2 is best goed. Voor de, komt die cliché, fan. Natuurlijk zit niet iedereen erop te wachten om urenlang over het asfalt tu en Rotterdam en Hamburg te razen, maar als je altijd al eens hebt willen weten hoe dat is, is Euro Truck Simulator 2 de game voor jou. Jammer genoeg is ‘ie net te duur om inderdaad eens te kijken waar alle fuzz over gaat.

Koopadvies: Alleen als je echt een trucker wilt spelen. We vinden ‘m net te duur om eens te proberen.

Titel: Infestation: Survivor Stories

Actuele prijs: €3,74 (75% korting)

Wie? Mi chien ken je deze game beter onder zijn oude naam: The War Z. De ontwikkelaar zou de naam hebben veranderd vanwege de film World War Z, maar de naam The War Z was natuurlijk ook besmeurd door diverse dubieuze zaken. Vreemdste zaak is dat spelers om willekeurige redenen zouden worden verbannen van de server. Dan is de gratis Arma II-mod DayZ intere anter.

Koopadvies: Er hangt een dubieuze zweem rondom Infestation: Survivor Stories/The War Z. Mi chien beter om deze, ondanks de aantrekkelijke prijs, links te laten liggen.

Titel: XCOM: Enemy Unknown

Actuele prijs: €9,99 (75% korting)

XCOM: Enemy Unknown was mi chien wel dé strategische verra ing van vorig jaar. XCOM is een hele diepe strategiegame en daardoor zeer uitdagend, maar wordt goed opgebouwd en is daardoor lekker toegankelijk. Toegegeven, grafisch is ‘ie niet indrukwekkend, maar dat vergeet je snel genoeg tijdens het spelen.

Koopadvies: Zeker een aanrader.

  Steam Summer Sale

Titel: Torchlight II

Actuele prijs: €4,74 (75% korting)

Oké, hou maar op met die Steam Sales. We kunnen deze game moeilijk afraden, zeker voor deze prijs. Maar als je deze aanschaft, zien we je de rest van de Steam Summer Sale niet meer terug. Torchlight II is een gigantische loot-game; een RPG waarin je als kleptomaan alles wat los en vast zit in je eigen zakken stopt. En dat is heerlijk, getuige de 9,5 die de game in de recensie op Gamer.nl scoorde.

Koopadvies: We kunnen hier gewoon geen nee tegen zeggen.

Titel: Magicka

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Magicka is een originele en gedurfde actie-adventuregame met heel veel humor. De game viel daardoor bij zijn release al positief op, maar werd wel geplaagd door wat vervelende bugs waardoor het nooit uitgroeide tot een must have. Voor €2,49 zijn die bugs echter voor lief te nemen en kun je extra hard lachen om de geslaagde humor in deze game.

Koopadvies: Zie het als een biertje dat bij het eerste glas al plezier geeft. Duidelijke zaak, toch?

Titel: Van Helsing

Actuele prijs: €7,49 (50% korting)

Tja, wat moeten we hier nu van zeggen? Een prima game, met een prima sfeer en genoeg afwi eling in vijanden en omgevingen, maar The Incredible Adventures of Van Helsing wordt nergens écht speciaal. Om dus uitgerekend nu hier geld aan uit te geven? Nee. Wel zeggen we erbij dat Van Helsing nog redelijk nieuw is. Wie weet staat ‘ie dus pas net op je verlanglijst en dan is 50% korting natuurlijk mooi meegenomen.

Koopadvies: Niet speciaal genoeg om bij stil te staan. Volgende!

Titel: Garry’s Mod

Actuele prijs: €2,49 (75% korting)

Is het een game? Is het een uitbreiding? Is het een stuk experimentele software? Eigenlijk allemaal wel. De maker omschrijft het zelf als een natuurkundige zandbak zonder doelen of plannen. Maak zelf maar een zeepkist van een badkuip en balonnen, of laat dingen zweven met antizwaartekrachtbollen. Eigenlijk laat het precies zien tot wat de Source-engine natuurkundig in staat is. Best leuk om gewoon rond te klooien en de prijs is daar ook naar. Let op: je hebt om een Source-engine game nodig om Garry’s Mod te kunnen spelen, bijvoorbeeld Half Life 2 of Counter-Strike: Source.

Koopadvies: Even lekker rondklooien voor maar €2,49. Waarom niet?

 Steam Summer Sale   Steam Summer Sale

Titel: Far Cry 3

Actuele prijs: €17,99 (40% korting)

We sluiten af met net zo’n aanbieding als waar we mee begonnen, hoewel Far Cry 3 het minder bont maakt. Geweldige game natuurlijk, die derde Far Cry, maar ook in de winkels is deze game al verkrijgbaar vanaf twee tientjes. Dus om nou nú tijdens deze Steam Summer Sale hier geld aan uit te geven? Dit is een far cry van wat de Steam Summer Sale hoort te zijn.

Koopadvies: Goede game, matige aanbieding. Laat maar hangen dus.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou