Steam onderweg naar Linux | Gamer.nl

Steam onderweg naar Linux | Gamer.nl

The King of Monsters. Die titel verdien je niet zomaar. Die titel krijg je als je daadwerkelijk de koning van de monsters bent, als je van het kaliber Godzilla (Gojira voor intimi) bent. We waren graag wat ouder geweest om zo met knikkende knieën voor een tv te kijken naar de originele Godzilla uit 1954. Toen was een man in een pak die op miniatuurhuisjes stampte nog voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. Anno 2015 is Godzilla meer een culticoon dan daadwerkelijk een angstaanjagend monster. Toch heeft de koning nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht, waardoor we toch graag weer heel Japan aan gort trappen in de nieuwste Godzilla-game.

Het team bestaat sinds 2011 en is er reeds in geslaagd om Left 4 Dead 2 werkend te krijgen op Ubuntu. De ontwikkelaars richten zich nu op het verkrijgen van een hoge framerate in de game, het beschikbaar maken van alle Steam-functionaliteiten en het overzetten van andere Valve-games.

Het team richt zich nu op Ubuntu 12.04, omdat Ubuntu een populaire distributie van Linux is en Valve zich in zijn ontwikkelfase zoveel mogelijk wil focu en. In de toekomst wil Valve Steam en zijn games ook optimaliseren voor andere Linux-distributies. Wanneer gebruikers Steam en Left 4 Dead 2 zelf op Linux kunnen proberen, is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou