Steam Deck-ontwikkelaar raadt M2-SSD-modificatie af

Steam Deck-ontwikkelaar raadt M2-SSD-modificatie af

Een designer van Valve raadt Steam Deck-gebruikers af de opslag van het apparaat te vergroten door middel van een M2-SSD.

Dit in reactie op een gebruiker die liet zien hoe hij zijn Steam Deck openmaakte om er een grotere SSD in te verwerken. Onder andere GameSpot (maar ook PC Gamer) schreef er een artikel over en deelde het via Twitter, waarop Valve-designer Lawrence Yang reageerde: “Doe dit alsjeblieft niet.”

“De IC voor de oplader wordt erg heet en de nabije thermische pads zouden niet verplaatst moeten worden”, zegt Yang, terwijl de Steam Deck-modder in kwestie dat juist deed. “Daarbovenop, de meeste 2242 m.2-drives trekken meer stroom en worden warmer dan waar de Deck voor is ontworpen. Deze modificatie lijkt misschien te werken, maar het zal de levensduur van je Deck significant verkorten.”

De Steam Deck ondersteunt alleen de kleinste M.2-drives, in de 2230-reeks. De 2242-drive die de modder in zijn Deck verwerkte is groter, en daarom moest intern het een en ander verschuiven. Valve is voorstander van het modificeren van de Steam Deck, en werkt onder andere samen met iFixit om onderdelen te leveren, maar raadt het in dit geval dus af.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou