Square Enix komt met NFT's gebaseerd op Final Fantasy 7

Square Enix komt met NFT's gebaseerd op Final Fantasy 7

Square Enix brengt in Japan NFT's gebaseerd op Final Fantasy 7 uit.

Het gaat om digitale versies van fysieke producten waarmee de vijfentwintigste jubileumjaar van Final Fantasy 7 wordt gevierd. Zo brengt het bedrijf een action figure van Cloud uit, die voor 30 dollar extra ook met een digitale code voor een NFT van het beeldje komt. Ook geeft het bedrijf pakjes met zes kaarten van Final Fantasy 7 uit. Elk pakje bevat een code voor een NFT-versie van een kaart.

Square Enix werkt hiervoor samen met het blockchainbedrijf Enjin en hun cross-chain-netwerk Efinity. Het bedrijf biedt naar eigen zeggen "een ecologisch verantwoorde plek voor blockchaingebruikers". Tegelijkertijd zou het bedrijf pas tegen 2030 klimaatneutrale NFT's aan kunnen bieden.

Een NFT, oftewel een non-fungible token, is een unieke digitale asset die spelers kunnen kopen en weer kunnen doorverkopen. De laatste maanden proberen diverse gamebedrijven te experimenteren met de blockchaintechnologie, maar men stuit vaak op weerstand bij spelers. Sommige bedrijven draaien hun keuze om met NFT's te experimenteren daarom weer terug. Square Enix heeft al meermaals aan te geven meer met NFT's te willen doen. Zo zou het bedrijf "verhaalgedreven" NFT-games willen ontwikkelen.

Eerder vandaag gaf Minecraft-maker Mojang nog aan geen NFT's of andere blockchaintechnologie toe te laten in de game.

Final Fantasy 7

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

NFTs worden vaak geadverteerd als iets wat van JOU is, jij bent de eigenaar en je mag ermee doen wat je wilt, zoals gebruiken in je projecten of doorverkopen aan iemand anders. Meestal zijn de NFTs ook uniek gemaakt door die domme plaatjes eraan te koppelen (die overigens niets betekenen voor de NFT, wat alleen een stuk code is). Maar als je de store page van het figuurtje bekijkt dat staat daar dat je niets mag doen met deze NFT, alle rechten, patenten, trademarks, etc die te maken hebben met dit 'digitale certificaat van echtheid', blijven bij Square Enix, je kunt het niet doorverkopen totdat Square Enix het ondersteund. In het kort, je betaalt 30 euro extra voor een extra kassabon.

0
test

Die Square-enix gaat het straks slecht krijgen. Ze hebben totaal geen idee wat de werkelijke spelers van NFT's vinden. Ze gooien alles in deze onzin die niemand wil.

0

Aanbevolen voor jou