Square Enix denkt na over meer ‘HD-2D’-remakes van SNES-games

Square Enix denkt na over meer ‘HD-2D’-remakes van SNES-games

Volgens ontwikkelaars van Triangle Strategy denkt Square Enix erover om meer SNES-games te remaken in de zogenaamde HD-2D-stijl.

Tijdens een ‘radioshow’ op het Japanse YouTube-kanaal van Square Enix, bevestigden enkele ontwikkelaars van Triangle Strategy de HD-2D-plannen. Volgens hen wil Square Enix-baas Yosuka Matsuda dat er specifiek meer SNES-games een remake krijgen in HD-2D (met dank aan Famitsu).

Bij HD-2D worden 2D-sprites in een 3D-wereld gezet, een techniek die ook is toegepast bij Nintendo Switch-game Octopath Traveler.

Een van die SNES-games is Live A Live, een titel die we in het Westen niet konden spelen en eigenlijk alleen voor de Super Famicom verscheen. “De president droeg ons op meer gebruik te maken van 2D-HD, dus begonnen we te denken over remakes van oude titels”, zegt producer Tomoya Asano in de livestream.

“Titels die uitgegeven zijn door Square en Enix voor de Super Famicom - titels die geschikt waren voor de 2D-HD-stijl, titels die er minder geschikt voor waren, en titels die onspeelbaar waren, zoals mahjong-games. We verzamelden ze en maakten een presentatie om Live A Live aan te dragen als meest geschikte kandidaat. Nummer twee was ActRaiser.”

De remake ActRaiser Renaissance verscheen vorig jaar al voor de Nintendo Switch. Aan welke SNES-games Square Enix nog meer denkt is niet bekend. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Chrono Trigger !!!

0
test

Chrono Trigger is hier toch de beste optie?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou