Sponsor T-Mobile van Call of Duty- en Overwatch-toernooisites verdwenen

Sponsor T-Mobile van Call of Duty- en Overwatch-toernooisites verdwenen

T-Mobile, een van de hoofdsponsors van de Call of Duty League en Overwatch League, is van de websites van deze toernooien verdwenen.

Alle vermeldingen van T-Mobile lijken van de websites van Call of Duty League en Overwatch League gehaald te zijn. Ook is het logo van de sponsor van de kleding van spelers in de toernooien gewist, zoals op onderstaande foto's te zien is.

Hoewel er nog geen officieel statement naar buiten is gebracht, wordt er gespeculeerd dat T-Mobile zich als sponsor heeft teruggetrokken - of in ieder geval niet meer vermeld wil worden - vanwege de recente controverse rondom Activision Blizzard.

Krap twee weken geleden klaagde de staat van Californië Activision Blizzard aan wegens discriminatie en seksuele intimidatie, op basis van twee jaar aan onderzoek. Binnen het bedrijf zou er op verschillende manieren discriminatie plaatsvinden, onder andere op het gebied van promoties en salaris, voornamelijk bij vrouwen. Zij zouden op de werkvloer ook seksueel worden geïntimideerd.

Sindsdien heeft het bedrijf op verschillende manieren - waaronder via een statement van ceo Bobby Kotick - gereageerd op de aantijgingen. De werknemers hebben als reactie daarop een open brief geplaatst waarin wordt gemeld dat deze statements niet afdoende zijn. 

 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou