Speedrunners spelen Metroid Dread binnen anderhalf uur uit

Speedrunners spelen Metroid Dread binnen anderhalf uur uit

Speedrunners hebben het voor elkaar gekregen om Metroid Dread in minder dan negentig minuten uit te spelen.

Op speedrun.com worden de snelste tijden bijgehouden. Samura1man staat bijvoorbeeld op 1 uur, 26 minuten en 9 seconden en was geruime tijd de snelste, maar inmiddels is hij ingehaald door speedrunner Hardpelicn die er 1 uur, 25 minuten en 21 seconden over deed. 

Beide speedruns zijn hieronder te bekijken, met de snelste tijd als eerste. Deze records zijn overigens voor speelsessies waarin het niet verplicht is om honderd procent van de items te behalen. Verwacht wordt dat de tijden alleen maar zullen dalen terwijl speedrunners steeds meer shortcuts in het spel vinden.

De Switch-game Metroid Dread ontving een 9 op Gamer.nl: "Metroid Dread combineert de oude, vertrouwde Metroid-formule met genoeg frisse ideeën om de 35 jaar oude reeks nieuw leven in te blazen. Niet eerder liet Samus zich zo vloeiend besturen en is de actie zo spectaculair geweest. De EMMI vormen een spannende onderbreking op het standaard verkennen, maar over alle onderdelen van Metroid is even goed nagedacht. Optionele upgrades voegen in de meeste gevallen echter nauwelijks wat toe en zo vrij als Super Metroid wil het ook niet worden. Het zijn kleine misstappen voor een game die Metroid weer op de kaart zet."

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

8 uur en 45 minuten hiero :/

0
test

Haha zij zijn na 50 minuten ongeveer even ver als ik na zes uur. Ik zie overigens dat er nog wel een en ander af te snoepen valt, want ze klungelen soms met de charge en met vijanden. Maargoed ik vind het bizar dat je dit kan haha. Dan moet je er toch wel ECHT heel veel tijd insteken als je precies weet waar je heen gaat etc.

0

Aanbevolen voor jou