Sony: 'Veiligheidslek PSN was al bekend' | Gamer.nl

Sony: 'Veiligheidslek PSN was al bekend' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De kwetsbare plek [in het netwerk] was bekend, eentje die bekend was in de wereld. Maar Sony was er zich niet bewust van... was er niet van overtuigd", zegt Hasejima. "We dachten dat we genoeg maatregelen hadden genomen, maar terugkijkend was er mi chien ruimte voor verdere verbetering. We moeten toegeven dat we niet toereikend gehandeld hebben."

Hackers hebben via dit lek het PlayStation Network gekraakt, dat inmiddels twee weken offline is. De indringers hebben de persoonlijke gegevens weten te bemachtigen van honderd miljoen gebruikers van PlayStation Network en Sony Online Entertainment. Sony heeft eerder aangegeven dat het PSN vanaf deze week gefaseerd weer ingeschakeld zal worden, nadat de veiligheidslekken zijn gedicht.

NCIS

Ondertu en heeft Sony een extern team in de hand genomen, geleid door een voormalig agent van de Naval Criminal Investigative Service (NCIS). Dit team zal samen met een team van de Federal Bureau of Investigation (FBI) de PSN-servers opschonen en op zoek gaan naar de hackers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou