Sony kondigt next-gen vr-systeem voor PS5 aan

Sony kondigt next-gen vr-systeem voor PS5 aan

Sony heeft aangekondigd dat er wordt gewerkt aan een next-gen vr-systeem voor PlayStation 5.

De aankondiging van het nieuwe vr-systeem werd gedaan via een blogpost. In het bericht schrijft Hideaki Nishino, vicepresident van Sony, dat het nieuwe systeem de ultieme vr-ervaring moet bieden.

"Spelers zullen een nog sterker gevoel van aanwezigheid ervaren en worden nog dieper ondergedompeld in gamewerelden door deze nieuwe headset op te zetten", aldus Nishino.

Sony meldt verder dat ze alles meenemen wat ze hebben geleerd sinds de lanceren van PS VR op PS4 om een nog beter product te maken. Vrijwel alles moet worden verbeterd, van resolutie tot field of view. Het apparaat kan met één koord worden verbonden aan de PlayStation 5 en is verder erg makkelijk in de omgang.

De vicepresident zegt daarnaast erg trots te zijn op de nieuwe vr-controller. Deze bevat namelijk verschillende functies die we kennen van de DualSense-controller en legt veel focus op ergonomie.

Ten slotte vermeldt Sony dat het vr-systeem nog niet in 2021 verschijnt. Er is namelijk nog een hoop werk aan de winkel. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Persoonlijk geen interesse in VR. Voor mij is het mooier nieuws dat een groot deel van de first party titels naar pc komt! :)

0
test

@COSMIC_TSAR, same here. Geen interesse in VR.

0
test

Nou dan begin ik alvast maar met sparen.

0

Aanbevolen voor jou