Sony komt met zombie-sandbox mmo H1Z1 | Gamer.nl

Sony komt met zombie-sandbox mmo H1Z1 | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De free-to-play sandbox mmo speelt zich 15 jaar na een zombievirusuitbraak in Midden-Amerika af. Spelers kruipen in de huid van iemand die moet zien te overleven in een wereld vol met zombies. Zij kunnen materialen verzamelen of samen met andere spelers veilige schuilgebieden bouwen om zombies en wilde dieren tegen te houden. Spelers kunnen ook dingen in vlam zetten en in voertuigen rijden.

Hoewel de beschrijving doet denken aan games als DayZ en Rust, belooft Sony dat het maken van spullen en wapens dieper gaat dan in soortgelijke titels. Zo is het mogelijk om eigen huizen te bouwen. Ook moeten er meerdere servers komen die een permanente wereld bieden. Zelfs wanneer spelers offline gaan, blijven veranderingen in de wereld bestaan en die gelden nog steeds wanneer zij terugkomen. 

Sony laat verder weten dat er geen apart skill- of levelsysteem in H1Z1 zit. Spelers hebben de mogelijkheid om met een groep spelers samen te werken en een hoofdkwartier op te richten, maar ook om als boer een rustig leven te leiden. "We zorgen dat je zombiefantasie compleet is. Als je zoals ik ben en je alles wat beweegt wilt doden, probeer dat dan maar uit zou ik zeggen."

De game komt vooralsnog alleen naar pc en moet "snel speelbaar zijn, en met speelbaar bedoelen we volledig speelbaar". Toegang tot de vroege versie gaat rond de 20 dollar kosten. Het volledige spel wordt free-to-play en heeft microtransacties.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou