Social Gaming Lead ontslagen bij Twitter

Social Gaming Lead ontslagen bij Twitter

Twitter heeft diens social gaming lead ontslagen na de komst van Elon Musk.

Dat maakte hij zelf bekend middels een video op Twitter waarin hij zijn bio verandert naar "voormalig Social Lead bij Twitter en TwitterGaming". Het vertrek is een gevolg van een ontslaggolf die momenteel gaande is bij het platform. Twitter wil de helft van diens werknemers ontslaan om de kosten te drukken, zo maakte Bloomberg bekend. Er worden in totaal 3.700 mensen ontslagen.

Dat is een gevolg van de overname van Twitter door Elon Musk. Met de acquisitie is zo'n 44 miljard dollar gemoeid. Musk wil het beleid van Twitter flink veranderen. Zo uitte hij al plannen om Twitteraars te laten betalen voor het blauwe vinkje bij hun naam. Middels dat vinkje kan de echtheid van een account worden geverifieerd.

Musk probeerde Twitter eerder al over te nemen maar toen zag hij op het laatste moment van de aankoop af. Destijds vertelde hij dat hij vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. “Vrijheid van meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale plein waar zaken die vitaal zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken,” liet hij weten.

Ook wil hij het platform op meerdere fronten verbeteren. “Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken met nieuwe functies, van het algoritme een open bron voor meer vertrouwen maken, het verslaan van spam bots en het authentiseren van alle mensen.” Desondanks twijfelen veel mensen aan zijn plannen voor het platform. Veel Twitteraars maken dan ook de stap naar een nieuw platform genaamd Mastodon. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

> veel mensen aan zijn plannen voor het platform. Veel Twitteraars maken dan ook de stap naar een nieuw platform genaamd Mastodon. Minder dan 0.1 % heeft een account aangemaakt. En hoeveel mensen dit alleen uit nieuwsgierigheid hebben gedaan vs daar ook echt actief zijn is niet bekend.. Dus redactie .. veel mensen ?

0
test

@powerball alle 'standaard media' loopt dit te roeptoeteren omdat twitter een 'links/Pro woke' medium was en nu wat meer naar rechts getrokken wordt. Wat de standaard media en westerse regeringen niet leuk vinden ( alu hoedje af)

0

@powerball Twitter had in 2022. bijna 400 miljoen gebruikers dus 0,1 procent is 4 miljoen die de overstap hebben gemaakt. Dat vind ik niet weinig.

0
test

Elon is het open riool goed aan het opschonen daar.

0

Aanbevolen voor jou