Smilegate Barcelona moet sluiten voordat zijn eerste game af is

Smilegate Barcelona moet sluiten voordat zijn eerste game af is

Ontslaggolf trekt verder

De ontslaggolf in de game-industrie heeft een nieuw slachtoffer geëist: Smilegate Barcelona moet de deuren sluiten.

Dat schrijft regisseur Stephane Blais op zijn LinkedIn-pagina. Smilegate Barcelona is de Europese tak van de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Smilegate, die vooral bekend is van de CrossFire-games en Lost Ark.

"Terwijl onze industrie steeds meer op een potje Zeeslag begint te lijken, is het onze beurt om geraakt te worden", schrijft Blais, die voorheen werkte als regisseur van Guardians of the Galaxy en Assassin's Creed Valhalla. "Smilegate Barcelona gaat sluiten. Alle medewerkers worden ontslagen."

"De afgelopen zes maanden waren nogal intens", vervolgt hij. "Maar ik heb een fantastisch en toegewijd team leren kennen. Ze hebben allemaal hard gewerkt om te proberen het te redden."

Ook projectmanager Edouard Albert schrijft beschikbaar te zijn voor een nieuwe baan. "Onze reis bij Smilegate Barcelona is tot een eind gekomen. Ik ben blij met mijn tijd daar, heb met geweldige mensen samengewerkt en kon mijn vaardigheden verbeteren. Nu is het tijd om mijn volgende avontuur te zoeken."

Smilegate Barcelona werd in 2020 opgericht om een AAA-openwereldgame te maken. Daarvoor werkte Smilegate samen met veteranen uit de industrie om een nieuwe studio te vormen in Spanje.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou