'Six Days in Fallujah is onlosmakelijk verbonden met politiek'

'Six Days in Fallujah is onlosmakelijk verbonden met politiek'

De uitgever van Six Days in Fallujah heeft een nieuwe statement naar buiten gebracht waarin het meldt dat de game onlosmakelijk verbonden is met politiek.

"De gebeurtenissen in Six Days in Fallujah zijn onlosmakelijk verbonden met politiek", aldus uitgever Victura in een statement. Vervolgens wordt beschreven dat er verschillende perspectieven op het conflict dat centraal staat in de game worden gegeven via gameplay en documentairebeelden. 

Dat is opvallend, omdat Victura eerder meldde dat de game geen politiek commentaar gaat leven. Deze uitspraak deed veel stof opwaaien, omdat de game gebaseerd is op een echt bestaande  oorlogssituatie - de slag om Fallujah, Irak uit 2004.

Het lijkt er op dat Victura gezien de negatieve reacties heeft besloten om toch terug te komen op de eerder gemaakte uitspraak. De in 2009 aangekondigde game moet later dit jaar op pc en nog onbekende consoles verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

goh

0

Hier is hoe je het kan ontbinden -als dat is wat je wilt-: Richt op de soldaat. Je weet niet wie wat waarom doet, maar je weet dat je een stad moet doorzoeken en mensen in burgerkleding wilt je soms dood, soms niet en soms helpen ze zelfs

0

Aanbevolen voor jou