Sharp fabriceert lcd-schermen voor een 'nieuwe console'

Sharp fabriceert lcd-schermen voor een 'nieuwe console'

Gaat het om de Switch 2 of Sony's Q Lite?

Sharp heeft aangekondigd dat het lcd-schermen maakt voor een "nieuwe gameconsole".

Dat meldde CEO Robert Wu tijdens een presentatie vandaag. Het Japanse bedrijf gaf aan dat het testversies van het lcd-scherm in dit fiscale jaar, dat eind maart 2024 eindigt, levert.

"Ik kan geen details geven over de specifieke klanten. Maar we zijn sinds de onderzoeksfase betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe gameconsole", zo vertelde hij (via Bloomberg). Na de presentatie werd deze informatie uit een online versie van de presentatie verwijderd.

Het is niet bekend om welke console het gaat, maar Sharp werkt al geruime tijd met Nintendo samen. Zo heeft het bedrijf lcd-schermen voor de DS-handhelds geleverd en heeft het de Switch-consoles gefabriceerd. Er gaan al geruime tijd geruchten over een Switch-opvolger - al zou die volgens recente geruchten op zijn vroegst pas in de lente van 2024 verschijnen.

Tegelijkertijd is Nintendo sinds de Switch Oled-editie afgestapt van lcd-schermen. De vraag is dus of Nintendo bij een mogelijke opvolger weer teruggaat naar een lcd-scherm. Sommigen speculeren dat het scherm bedoeld is voor de nog onaangekondigde streaminghandeld van Sony, de Q Lite. Hoe dan ook blijft het op moment van schrijven giswerk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom zou Nintendo stap terug doen kwa scherm, je hebt nu switch oled waarom dan voor opvolger weer lcd scherm gaan.

0
test

@hulstpower Kostenbesparing? De nieuwe hardware zal ook wel prijzig zijn. Maar ergens kan ik het mij ook niet voorstellen dat ze daarin een stap terug zetten. Ze kunnen simpelweg hetzelfde Switch OLED scherm houden. 720p is perfect voor handheld gaming. Het is scherp zat en zuinig op de batterylife. Geen idee trouwens of het huidige OLED scherm geschikt is voor HDR content. (Edit: ja hij is geschikt) Enige alternatief die ik overigens kan bedenken dat logisch zou zijn is mini-led.

0
test

@Ramirez-1 ja maar oled is geen lcd, dus denk niet dat ze een stap terug doen weer naar lcd.

0
test

@hulstpower Het lijkt mij ook niet logisch.

0

Aanbevolen voor jou