Sega overweegt verfilmingen van andere franchises buiten Sonic

Sega overweegt verfilmingen van andere franchises buiten Sonic

De Sonic the Hedgehog-films blijken een groot succes

Sega staat open voor de mogelijkheid om andere franchises buiten Sonic the Hedgehog te verfilmen.

Dat melden Haruki Satomi en Koichi Fukazawa, respectievelijk de CEO en CFO van Sega Sammy, tijdens een gesprek met investeerders na de bekendmaking van diens fiscale jaarcijfers (via VGC). Welke gamefranchises van Sega mogelijk verfilmd zouden kunnen worden, werd niet gemeld.

 "We zouden uitdagingen buiten de Sonic-franchise willen aangaan als de mogelijkheden zich voordoen. Als we de releases van games samen kunnen laten vallen met die van films, heeft dat veel effect qua marketing. We creëren daardoor meer bekendheid rondom onze franchises en geven consumenten meer plekken om er kennis mee te laten maken, zoals het geval was bij de Sonic-film.

De Sonic the Hedgehog-film kwam in 2020 uit en het vervolg verscheen vorig jaar. De derde film moet rond december 2024 in de bioscoop draaien. In de tussentijd moet er een live-action serie rondom Sonic-personage Knuckles uitkomen.

Sega liet tijdens het gesprek met investeerders ook weten dat het ook overweegt de prijzen van diens games omhoog te gooien, vergelijkbaar met wat veel andere uitgevers de afgelopen paar jaar doen. Dit is echter nog niet zeker.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou