Sega bevestigt Rovio te willen kopen voor 706 miljoen euro

Sega bevestigt Rovio te willen kopen voor 706 miljoen euro

Sega wil meer inzetten op de mobiele markt

Sega heeft bevestigd van plan te zijn Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Entertainment te willen lopen voor 706 miljoen euro.

Dat meldde het bedrijf via een persbericht. Afgelopen week gingen er al geruchten dat Sega de studio over wilde nemen. Toen werd er in de wandelgangen gepraat voor een miljard dollar, maar dat blijkt dus aanzienlijk minder te zijn.

Er wordt gesproken van een "vriendschappelijke overname", aangezien het bestuur van Rovio akkoord is gegaan met de overname. Verwacht wordt dat de overname voor september dit jaar rond is.

Het bedrijf wil Rovio inzetten om een grotere speler op de mobiele markt te worden. Daarnaast wil Rovio ook buiten de mobiele markt games ontwikkelen en Sega kan daar bij helpen.

Afgelopen januari wilde Playtika Rovio al overnemen voor zo'n 800 miljoen dollar, maar in maart bleken de gesprekken op niets uit te lopen. Rovio is gesitueerd in Finland en is vooral bekend van de op mobiel begonnen franchises Angry Birds.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Dat meldde het bedrijf via een persbericht. Afgelopen week gingen er al geruchten dat Rovio de studio over wilde nemen. Toen werd er in de wandelgangen gepraat voor een miljard dollar, maar dat blijkt dus aanzienlijk minder te zijn." Volgens mij moet dit Sega zijn, nu lijkt het alsof Rovio Sega wil overnemen.

0
test

@GameGn0me Haha, klopt inderdaad, thanks!

0

Aanbevolen voor jou