Saudi-Arabië koopt 1 miljard dollar aan aandelen Embracer Group

Saudi-Arabië koopt 1 miljard dollar aan aandelen Embracer Group

De kroonprins van Saudi-Arabië heeft voor 1 miljard dollar (931,38 miljoen euro) aandelen van Embracer Group gekocht, waarmee het land 8,1 procent van de aandelen in handen krijgt.

De overname omvat 100 miljoen aandelen. Nadat de overeenkomst rond is zal het Public Investment Fund (PIF) van Saudi-Arabië de op een na grootste aandeelhouder van Embracer Group zijn. Op papier komen de aandelen in handen van de Savvy Gaming Group, de dochteronderneming van de PIF die gericht is op games.

Embracer-oprichter en -ceo Lars Wingefors reageert positief op de investering van het PIF: “Savvy Gaming Groups investering van 1 miljard dollar stelt ons in staat om onze strategie proactief te blijven uitvoeren. De afgelopen jaren zijn bedrijven in Saudi-Arabië de meest significante investeerders in de wereldwijde gamesindustrie geworden, en de gamemarket in MENA is een van ‘s werelds snelst groeiende, met 5,7 miljard dollar aan omzet in 2021 en meer actieve gamers dan in Amerika of West-Europa.”

“Onze relatie met Savvy Gaming Group zal ons in staat stellen een regionale hub op te zetten in Saudi-Arabië, vanuit waar we investeringen kunnen doen in de hele MENA-regio; ofwel organisch, via partnerschappen, via gemeenschappelijke ondernemingen of via overname van bedrijven die worden geleid door sterke ondernemers.”

Eerder dit jaar kocht het PIF al 5,01 procent van de aandelen van Nintendo. In april kocht het 96 procent van de aandelen van de Japanse ontwikkelaar SNK. Het PIF investeerde in totaal ook al ruim 1 miljard dollar voor ongeveer 5 procent van de aandelen van zowel Capcom als de Zuid-Koreaanse uitgever Nexon. In 2020 kocht het PIF in totaal ruim 3 miljard dollar aan aandelen van Activision Blizzard, EA en Take-Two.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tomb Raider: Burka Edition Verplicht coop met mannelijk character die voor je rijdt en wapens aangeeft (of niet), omdat vrouwen wel toestemming moeten krijgen om te schieten van een man.

0
test

@Leshrac wat is dit nou voor achterlijke reactie. Ik ga hier meteen een melding van maken.

0
test

@DForce Het was een grapje, ik hoop dat bericht van jou ook. Zo niet denk ik niet dat gamer.nl hier iets aan gaat doen omdat ze wel weten wat sarcasme is.

0
test

@Leshrac goede grap +1

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@DForce Hoezo vind je dit een achterlijke reactie? Het is toch simpelweg de realiteit dat vrouwen in Saudi-Arabie over zeer weinig vrijheid beschikken? Het zou zomaar kunnen dat ze als grootaandeelhouder sturen om bepaalde content wel of niet op te nemen ;).

0

Aanbevolen voor jou