Saoedi-Arabië verhoogt hoeveelheid aandelen in Electronic Arts

Saoedi-Arabië verhoogt hoeveelheid aandelen in Electronic Arts

Hoeveelheid aandelen is afgelopen kwartaal met 55 procent verhoogd

Saoedi-Arabië heeft meer aandelen in uitgever Electronic Arts gekocht.

Dat meldt Seeking Alpha. Het land had via het Public Investment Fund al 16,1 miljoen aandelen in EA. Afgelopen kwartaal heeft die hoeveelheid echter met 55 procent verhoogd naar 24,81 miljoen aandelen.

Het Public Investment Fund (kortweg PIF) is het soevereine vermogensfonds van Saoedi-Arabië. Het fonds heeft eerder al flinke hoeveelheden aandelen gekocht in onder andere Disney, Facebook en Boeing. Ook in gamebedrijven wordt geïnvesteerd; men heeft ook aandelen van bedrijven als Nintendo, Take-Two, Capcom en Activision Blizzard in handen. 

De aankopen van het fonds zijn niet zonder controverse. Het land, dat bij velen bekend staat om een gebrek aan mensenrechten, maakt op deze manier winst op veel populaire producten. Op die manier wil men uiteindelijk minder afhankelijk van olie worden. 

Daarnaast vrezen sommige gamers dat het land op deze wijze steeds meer invloed op de wereldwijde game-industrie kan uitoefenen. Onlangs bleek nog dat Final Fantasy 16 niet in Saoedi-Arabië mag worden uitgebracht - volgens geruchten omdat er een openlijk homoseksueel personage in de game zit. Zover bekend houdt uitgever Square Enix echter voet bij stuk.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou