Saoedi-Arabië is van plan om grote game-uitgever te kopen

Saoedi-Arabië is van plan om grote game-uitgever te kopen

Het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië gaat zo'n 13 miljard dollar gebruiken om een "grote game-uitgever" op te kopen.

Dat heeft het Public Investment Fund aangekondigd. Via Savvy Games Group, dat onderdeel is van de organisatie, gaat men in totaal 37,8 miljard dollar in de game-industrie investeren, waarvan zo'n 13 miljard dollar is gereserveerd voor de overname van "een grote game-uitgever". De rest van het geld wordt gebruikt om minderheidsbelangen in andere gamebedrijven te steken.

Het is niet bekend of het Public Investment Fund al een uitgever op het oog heeft, of dat men alleen een bedrag heeft genoemd wat men wil steken in een eventuele overname.

Het Public Investment Fund heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in gamebedrijven. Zo kocht het eerder dit jaar 96 procent van alle SNK-aandelen op. Ook heeft het in bedrijven als Activision-Blizzard, Nintendo, EA, Take Two en Capcom geïnvesteerd. Bedrijven zelf kunnen de investeringen in minderheidsbelangen niet tegenhouden zolang hun aandelen te koop staan. Via de investeringen probeert het land minder afhankelijk van olie te worden.

"Savvy Games Group is onderdeel van onze ambitieuze strategie om Saoedi-Arabië in 2030 het ultieme globale middelpunt voor games en esports te maken", aldus kroonprins Mohammed bin Salman. "We gebruiken de onbenutte potentie binnen esports en gaming om onze economie te diversifiëren, innovatie in de sector aan te wakkeren en meer entertainment en competitie te bieden binnen het Koninkrijk."

De investeringen roepen wereldwijd controverse op in verband met de schendingen van mensenrechten in het land en de manier waarop het geld door de overheid verkregen is. Zo claimt de Amerikaanse inlichtingendienst dat de kroonprins verantwoordelijk is voor de moord op journalist Jamal Khashoggi. Volgens Savvy Games Group gaat het echter om "oudere impressies" van het land.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je moet als land wat als verdienmodel wanneer je kopers van je grootste export product in de toekomst massaal overstappen op een andere bron van energie.

0
test

@Ashalar ze kunnen sand exporteren

0

Ubisoft staat al een even in de etalage en EA staat ook al een tijdje niet onwelwillend tegenover een overname.

0
test

@jaquesparblue EA is bijna 33 miljard dollar waard, die zijn het dus niet.

0

Aanbevolen voor jou