Saoedi-Arabië investeert aanzienlijk bedrag in Capcom en Nexon

Saoedi-Arabië investeert aanzienlijk bedrag in Capcom en Nexon

Saoedi-Arabië heeft met diens Public Investment Fund bij elkaar opgeteld meer dan een miljard dollar in het Japanse Capcom en het Zuid-Koreaanse Nexon geïnvesteerd.

Daarmee zou het land meer dan vijf procent van de aandelen van beide bedrijven in handen krijgen, zo meldt Bloomberg. Het is niet duidelijk waar de fondsen precies naartoe gaan binnen genoemde uitgevers.

Het is niet voor het eerst dat Saoedi-Arabië investeert in gamebedrijven. Zo kocht het land in 2020 voor meer dan 3 miljard dollar aan aandelen van Activision Blizzard, Take-Two en Electronic Arts. Logischerwijs levert de aankomende aankoop van Activision Blizzard door Microsoft het land dan ook geld op.

Het Public Investment Fund is in het leven geroepen om in een grote diversiteit aan bedrijven te investeren om Saoedi-Arabië zo minder afhankelijk van winst gebaseerd op olie te maken. Gezien de problemen in het land omtrent menselijke rechten, worden de investeringen die Saoedi-Arabië in Westerse bedrijven doet vaak als controversieel gezien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Klinkt als veel geld maar dit is echt klein geld voor saudi.

0

Aanbevolen voor jou