Samsung Odyssey Ark is een 55 inch grote miniled-monitor

Samsung Odyssey Ark is een 55 inch grote miniled-monitor

Samsung heeft de Odyssey Ark onthuld: een nieuwe gebogen miniled-monitor van maar liefst 55 inch, met een 4k-resolutie op 165 hertz.

Officieel gezien heet de monitor de Samsung Odyssey Ark G97NB. Met 55 inch aan schermdiagonaal is dit veruit Samsungs grootste gamingmonitor, die met een 1000R-curve belooft "het volledige gezichtsveld" te kunnen bedekken. De monitor komt daarnaast met een eigen standaard, waarop het paneel in onder meer hoogte versteld kan worden, maar bijvoorbeeld ook 90 graden gekanteld. 

Foto van de Samsung Odyssey Ark, gekanteld op diens standaard voet.

Wat betreft het achterliggende paneel maakt Samsung gebruik van de eigen Quantum Matrix-technologie, bestaande uit Quantum-minileds met lokale dimming. Een interne processor verwerkt beelden op 14-bits kleurdiepte (hdr) met 16.384 verschillende zwartniveaus. De (statische) contrastratio bedraagt 1.000.000:1, maar een definitieve piekhelderheid voor het paneel werd vooralsnog niet genoemd. 

De Odyssey Ark ondersteunt AMD's FreeSync Premium Pro, maar laat Nvidia's G-Sync voor de verandering weer achterwege. Wel belooft het scherm een responstijd van 1 milliseconde (GtG) en directe ondersteuning voor zowel pc- als console-gaming (met viermaal hdmi 2.1-invoer) tot en met 165 frames per seconde, eventueel met variabele verversingsfrequenties (vrr).

Bovenaanzicht van de Samsung Odyssey Ark, een 55 inch grote, gebogen miniled-monitor voor gamers.

Als extra luxe komt de Odyssey Ark ook met 4 ingebouwde speakers en 2 subwoofers, samen goed voor 60 watt geluidsproductie en een Dolby Atmos-vaandel. Daarnaast is ook een exclusieve 'Ark Dial' inbegrepen, waarmee gebruikers snel kunnen schakelen tussen bijvoorbeeld multiview-modi of veelgebruikte beeldprofielen.

Ook staat de Samsung Gaming Hub — waarin bijvoorbeeld ook cloud-games gestreamd kunnen worden — standaard geïnstalleerd op de Odyssey Ark. Daarvoor heeft de monitor een eigen ethernet-poorten inbegrepen; draadloze netwerkmogelijkheden lijken niet aan de orde van de dag.

De Samsung Odyssey Ark (G97NB) is vanaf 24 augustus officieel verkrijgbaar, tegenover een advies van 2.999 euro. De gigantische monitor wordt de eerste twee weken na de officiële lancering exclusief verkocht in Samsungs eigen E-store

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mooi hoor maar wat een belachelijke prijs. Ik ga ervan uit dat de monitor 4k is voor dit geld, misschien heb ik erover heen gelezen, ik kon het niet vinden in het artikel. Voor 3000 euro heb je een hoge kwaliteit televisie van 75 of 85 inch. Die hebben 120 of 144hz en rond de 8-10ms latency waardoor ze minder geschikt zijn voor competitive gaming alleen deze games zijn meestal grafisch niet zo heel intensief en als je echt hoge fps wilt halen zonder dips zetten mensen de instellingen veel lager. Ik heb een 32 inch. 1440p, 165 hz scherm voor competitief gamen voor 350 euro gekocht en ben er zeer tevreden mee. Zwart waarden zijn niet perfect, kleurwaarden ook niet alleen ik ben geen grafisch of 3d vormgever of iemand die problemen heeft als de kleurwaarden iets afwijken. En dan een 75 inch, 4k televisie met 120 hz en ongeveer 10 ms latency voor 1200-1500 euro. Dit soort schermen zijn natuurlijk tof om te hebben alleen als je op je geld wilt letten en ook nog een betere setup wilt hebben met een groter scherm dan is dit scherm vooraf gezien voor velen af afgeschreven.

0
test

@004 letterlijk in het kopje haha: "Samsung heeft de Odyssey Ark onthuld: een nieuwe gebogen miniled-monitor van maar liefst 55 inch, met een 4k-resolutie op 165 hertz."

0

@Markus88 Facepalm :o

0
test

Zo'n groot scherm en er dan 30 cm vanaf gaan zitten. Tuurlijk.

0

Aanbevolen voor jou