Russische bedrijven zouden overwegen eigen game-engine te maken

Russische bedrijven zouden overwegen eigen game-engine te maken

Bedrijven in Rusland zouden overwegen om zelf een game-engine te ontwikkelen.

Dat meldt Kommersant (via PC Gamer). Volgens de reportage "praten diverse grote spelers binnen de Russische IT-markt met het Ministerie van Digitale Ontwikkeling over een nationale game-engine en mogelijke financiering vanuit de staat". Eén van de bedrijven betrokken bij deze gesprekken zou VK zijn, een Russisch alternatief op Facebook.

Bedrijven zouden hierop aandringen, omdat steeds meer bedrijven die game-engines maken hun ondersteuning voor het land intrekken in verband met de Russische invasie van Oekraïne. Wereldwijd populaire engines zijn bijvoorbeeld Unreal Engine en Unity. Volgens ontwikkelaars is het "belangrijk en urgent" dat Rusland met een eigen game-engine komt.

De gesprekken zouden in mei zijn begonnen, maar het is niet duidelijk in hoeverre die zijn opgeschoten. Daarbij staan bedrijven in Rusland voor meerdere uitdagingen. Niet alleen moet een engine vanuit niets gecreëerd worden, er moeten ook afspraken gemaakt worden met internationale producenten van grafische kaarten, zoals AMD en Nvidia, om de engine te ondersteunen. Gezien het huidige klimaat is dat op dit moment mogelijk nog wel het grootste obstakel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Blyat 1.0

0

Aanbevolen voor jou