Ron Gilbert stopt met praten over Return to Monkey Island vanwege kritiek

Ron Gilbert stopt met praten over Return to Monkey Island vanwege kritiek

Monkey Island-ontwikkelaar Ron Gilbert geeft aan dat hij zich niet meer uitlaat over Return to Monkey Island na "persoonlijke aanvallen" die hij online heeft te verduren.

Dat heeft hij laten weten op zijn eigen blog. De negativiteit rondom het eerder dit jaar onthulde Return to Monkey Island wordt hem naar eigen zeggen teveel. Daarom zet hij de comments op zijn blog uit en zal hij zelf niets meer delen over de aankomende game, zo valt te lezen op VGC. Zijn blog is op dit moment zelfs offline.

Gilbert en het volledige team achter de game is bekritiseerd over de grafische stijl van Return to Monkey Island. Deze stijl verschilt van de klassieke Monkey Island-games, tot ongenoegen van fans.

"Ik zet de comments uit. Mensen zijn gemeen ik moet persoonlijke aanvallen verwijderen. Het is een geweldige game en iedereen van het team is er erg trots op. Speel het of speel het niet, maar verpest het niet voor anderen. Ik ga niets meer delen over de game. Het plezier dat mij dat opleverde, is verdwenen."

Eerder deze week werd aangekondigd dat Return to Monkey Island in ieder geval als eerst naar pc en Nintendo Switch komt. Een precieze releasedatum is er nog niet, maar de game moet ergens dit jaar uitkomen. Ook werd de eerste gameplay van het spel getoond, dat hieronder nog eens is te bekijken.

Return to Monkey Island is een vervolg op de eerste twee Monkey Island-games. Gilbert maakt de game samen met zijn studio Terrible Toybox, in samenwerking met Devolver Digital en Lucasfilm Games. Het spel moet een direct vervolg worden op de eerste twee games uit 1990 en 1991, Secret of Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. 

Hoewel het geen direct vervolg is op later verschenen vervolgen - The Curse of Monkey Island uit 1997, Escape from Monkey Island uit 2000 en Tales of Monkey Island uit 2009 - wordt er ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de canon uit die games.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Eerst zag het er niet zo slecht uit. Nu heeft het nogal wat tumblr vibes...

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou