Rockstar laat handelsmerk voor Agent verlopen | Gamer.nl

Rockstar laat handelsmerk voor Agent verlopen | Gamer.nl

Ontwikkelaar Rockstar en uitgever Take-Two Interactive hebben het handelsmerk voor Agent laten verlopen. Bijna tien jaar na de aankondiging op E3, wordt het handelsmerk niet verlengd bij de US Patent and Trademark Office.

Agent werd voor het eerst door Rockstar aangekondigd in 2009 op E3. De game was destijds bedoeld als een exclusieve titel voor de PlayStation 3. Rockstar beschreef Agent als een game die zich afspeelde in de jaren '70 tijdens de Koude Oorlog. Agent was volgens de officiële website van de ontwikkelaar bedoeld om spelers "op een paranoïde reis te sturen in een wereld van contra-inlichtingen, spionage en politieke moorden".

Sinds de eerste aankondiging van de game is vrijwel niets meer vernomen. Nu is bekend geworden dat de aanvraag op de term 'Agent' volgens DualShockers "dood, geweigerd, opgeheven of invalide" is. Deze status werd op 19 november aangepast en maakt daarmee duidelijk dat de partijen geen verdere aanvraag hebben gedaan om het handelsmerk te verlengen.

Agent

De opheffing van het handelsmerk kan gerelateerd zijn aan het succes van GTA 5 en Red Dead Redemption 2. Alhoewel dit niet door Rockstar is bevestigd, is het mogelijk dat de prioriteiten van het bedrijf door de jaren heen zijn gewijzigd en ervoor gezorgd heeft dat Agent onder de grote titels is weggevallen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou