Roblox-creators mogen content maken voor 17 jaar en ouder

Roblox-creators mogen content maken voor 17 jaar en ouder

Volwassen onderwerpen

Creators in de populaire game Roblox mogen voortaan content maken voor volwassen spelers.

Dat heeft het bedrijf laten weten via een post op de eigen website. Volgens de ontwikkelaar groeit het aantal oudere spelers van de game snel. Hoewel het spel en game-creatiesysteem vooral bekendstaat als populair onder kinderen, is volgens Roblox 38 procent van de dagelijkse spelers 17 jaar of ouder.

Tot nu toe waren er slechts drie leeftijdscategorieën voor content die door gebruikers werd gemaakt: alle leeftijden, 9 jaar en ouder en 13 jaar en ouder. Nu komt daar de categorie 17 jaar en ouder bij.

"Creators kunnen nu ervaringen bieden voor spelers van 17 jaar en ouder met meer volwassen onderwerpen en verhaallijnen, zoals in tv-shows of stand-up comedy", zegt Roblox. "Deze ervaringen kunnen meer geweld, bloed of platte humor bevatten." Wel wijst het bedrijf erop dat alle content moet voldoen aan het veiligheidsbeleid van de game.

Iedereen die content voor 17 jaar en ouder wil maken of spelen, moet een selfie en een kopie van het identiteitsbewijs uploaden om zijn of haar leeftijd te verifiëren.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou