Review ps4 resogun | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.


Bij de aanschaf van mijn Playstation 4 kocht ik niet meteen PlaystationPlus, maar nadat ik dat na een maand wel had gedaan, had ik daar meteen spijt van. Behalve dat je online kunt gamen met deze service, kun je sommige (indie)games gratis en voor niets downloaden. En laat daar bij de eerste lichting meteen een pareltje bij zitten: Resogun.

 Resogun is een zogenaamde shoot 'em up, waarbij het draait omhet neermaaien van vijandelijke schepen, het vergaren van upgrades voor je wapens en 'last but not least: het redden van mensen. 

Aan het begin van de game kun je kiezen uit drie schepen.Daarmee duik je dan een zogenaamd 'enkel level' of de arcade-mode in. Voor ik het speelde had ik wel wat beelden gezien, maar wist ik niet wat ik kon verwachten, qua besturen, gameplayprincipe etcetera. Het is dus een Twinstick shooter, waarbij je met je rechterpookje schiet door naar rechts of links te bewegen en met je linkerpook je het schip bestuurt. Verder kun je met de L1 knop nog een boost afvuren en met R2 een bom afwerpen, maar dan heb je de belangrijkste buttons ook wel gehad. En dat maakt het meteen zo leuk: enkel schepen neerschieten door op en neer te bewegen en af en toe wat mensen redden en ze in veilige haven brengen, wat overigens niet altijd lukt(ondanks waarschuwingen van een stem uit de speaker van je controller). 

De game wordt in de vijf levels die het telt ook niet heel moeilijk en zorgt er daardoor voor dat je het zonder ergernis en met veel plezier blijft spelen. Tevens zorgt het redden van mensen voor een extra dimensie omdat je daardoor weer meer punten vergaart. 

Natuurlijk is niet alles aan deze game perfect, zo biedt ditniet de next-gen ervarig die je wil, en hadden van mij er ook best nog wat meer levels toegevoegd mogen worden.

cConclusie en beoordeling

 

Al met al is dit dus echt een pareltje, en dat voor een launchgame van de Playstation 4. Toch is het niet wat je verwacht van een next-gen game, maar dit is voor mij tu en het karige aantal goede launchgames een welkom tu endoortje.

Cijfer 9

·       Pluspunten

           + simpele en soepele besturing

·         +  simpel in gameplayprincipe

·         + blinkt uit in eenvoud en maakt het daarom leuk en verslavend

·          Minpunten

·         - niet wat je van een next-gen game verwacht.

·         (-) er hadden wat meer levels in

 

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou