Review: Logitech G500s gamemuis | Gamer.nl

Review: Logitech G500s gamemuis | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Logitech bracht in 2005 de G5 op de markt, één van de eerste gamemuizen die in de meeste computerzaken in de schappen lag. Niet alleen de brede verkrijgbaarheid droeg bij aan het succes van de muis, ook het design, de afwerking en de prestaties waren belangrijke factoren voor de populariteit. De G500s is een ode aan de G5, een kleine update van de huidige G500 en een apparaat waar veel games precies genoeg aan gaan hebben.

Kekke coating

De G500s kenmerkt zich opnieuw door de inkeping aan de linker zijkant, de stijle bolling aan de bovenkant en de twee langwerpige knoppen aan de zijkant. De muis heeft een ergonomisch design dat fijn in de hand ligt en geen onnatuurlijke handbewegingen vergt. Het grote verschil met de G500 is dat de G500s een betere lasersensor, nieuw design en speciale coating heeft die waterafstotend - en daarmee ook zweetafstotend - is en vette vingers zo veel mogelijk mijdt.

Het nieuwe design is een carbon fiber-achtige plaat die de bovenkant van de muis siert. Het staat volwa ener dan de glinsterende zilverachtige bovenkant van de G500, maar het blijft nog steeds een beetje schreeuwerig ogen. De linkerkant van de muis, waar de bekende inkeping voor de duim zit, is gemaakt plastic met een duidelijk stroeve grip. Deze oppervlakte laat gebruikers de muis net iets steviger vasthouden, een eigenschap die voor gamers met zwetende handen erg van pas komt.

Veel gewichtjes

Naast de twee standaard muisknoppen is de G500s voorzien van drie knoppen aan de zijkant met onder andere de terug- en volgende-knop, twee aan de linker bovenkant waarmee de dpi-waarden worden aangepast en één onder het scrollwiel die de sensitiviteit van het wieltje beheert. Zo kan de scrollwiel een beetje stroef draaien dat voor velen bekend zal aanvoelen, maar is het ook mogelijk om het wieltje van de G500s heel snel te laten draaien waardoor je gemakkelijk door tientallen documenten bladert.

Een fijne eigenschap van de G500s is de toevoeging van optionele gewichtjes aan de muis. Aan de onderkant zit een verwijderbare dock waarin zes kleine ronde gewichtjes geplaatst kunnen worden. De gewichtjes bevinden zich in een aluminium doosje en komen in maten van 1.7 en 4.5 gram. Door de zes plekken in de dock kan de gebruiker de gewichtjes nauwkeurig plaatsen om zo de optimale balans voor de G500s te creëren en waar nodig te finetunen. Je krijgt van beide gewichtmaten genoeg stuks mee om één dock in zijn geheel te vullen.

Gameprofielen

De vernieuwde lasersensor van 8200 dpi is nauwkeurig genoeg om snelle bewegingen direct te registeren en vertoont nergens vertraging. Hoewel de G500s wat stroever glijdt dan andere gamemuizen voelen de bewegingen nog steeds soepel aan. Mocht de G500s door zijn magere drie glijvakken toch iets te stroef zijn, kun je altijd minder gewichtjes aan de muis toevoegen. Ook het wi elen tu en dpi-waarden is belangrijk. Dit is mogelijk terwijl een game wordt gespeeld en geeft de gamer verschillende opties die bij een specifieke speelstijl pa en.

De G500s beschikt over intern geheugen waarin het verschillende gameprofielen opslaat. Zo biedt Logitech al een reeks aan vooraf ingestelde profielen aan, onder andere voor A a in’s Creed en Call of Duty, waarbij aan sommige specifieke acties een knop wordt gekoppeld. Ook is het mogelijk om enkele macros in te stellen, een handige eigenschap die bij bepaalde gamegenres erg van pas komt. Logitech geeft gebruikers ook de mogelijkheid om knoppen aan functies als mute, de volumeregeling en afspeelcontrols te koppelen. Een handigheid voor degenen die een multimedia-profiel willen aanmaken.

Opnieuw magie

Het lukt Logitech om de magie van de G5 terug te brengen in de G500s. De muis groeit met zijn gamers mee, blijft vertrouwd ogen en wil zonder extra poespas de strijd met andere gamemuizen winnen. Het uiterlijk van de producten uit de populaire gamemui erie is lang niet altijd in orde, maar het design, de functies en de kwaliteit spreken voor zich.

Daar komt ook nog eens bij dat de G500s voor een adviesprijs van 70 euro in de winkels ligt. Dat is een concurrerende prijs waar je bij verschillende andere merken lang niet alle features voor terugkrijgt die de G500s wel biedt. De G500s mag dan niet voor iedereen de ideale gamemuis zijn, het is wel één van de meest algemeen geaccepteerde en gewaardeerde gamemuizen die op dit moment in Nederland verkrijgbaar is.

Pluspunten: Ergonomisch design, goede grip en coating, optionele gewichtjes
Minpunten: Uiterlijk nog steeds een beetje schreeuwerig
Adviesprijs: 70 euro


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou