Return to Monkey Island start waar Monkey Island 2 eindigde

Return to Monkey Island start waar Monkey Island 2 eindigde

Return to Monkey Island lijkt duiding te gaan geven aan het open einde van Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge.

Dat blijkt uit een interview van Adventure Gamers met The Secret of Monkey Island-maker Ron Gilbert, die ook aan het roer staat van Return to Monkey Island. Hoewel het spel het zesde deel in de serie wordt, is het pas de derde Monkey Island-game waar Gilbert en medeschrijver Dave Grossman aan werken. In het interview bevestigen de twee dat het nieuwe spel begint waar Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge eindigde.

Spoilers voor Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge.

Aan het einde van Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge staat protagnist Guybrush Threepwood in een kleine kamer tegenover de kwaadaardige piraat LeChuck, die kort voor hij lijkt te sterven aan Guybrush vraagt of hij LeChucks masker af wil zetten. De piraat blijkt Guybrush’ broer Chuckie te zijn, en als de twee samen naar buiten stappen verandert de omgeving ineens in een pretpark. Guybrush en Chuckie zijn weer jonge kinderen, hun ouders arriveren, maar zodra ze met zijn allen weglopen beginnen Chuckies ogen rood te gloeien.

Geen Monkey Island 3

Het einde van het spel hield fans jarenlang aan het speculeren. Voor Gilbert en Grossman was het blijkbaar een vereiste om de nieuwe Monkey Island-game gelijk na Monkey Island 2 te laten beginnen. Gilbert legt uit dat het spel benaderd wordt als ‘Monkey Island 3’, maar dat ze niet alles kunnen toevoegen wat ze oorspronkelijk voor ogen hadden omdat latere games uit de serie al met die ideeën aan de haal gingen.

“Als ik echt Monkey Island 3 zou maken, dan zouden mensen zeggen ‘Oh, je steelt gewoon van [The Curse of Monkey Island]”, aldus Gilbert. “Ik denk niet dat we die game kunnen maken. [..] Een ding dat erg belangrijk voor me was, is dat ik wilde dat het spel direct na Monkey Island 2 begint. Wanneer je dat pretpark inloopt.”

“Ik wil niet te veel in details treden, maar dat is waar we beginnen, en daarna neemt het allerlei rare wendingen die je van ons zou verwachten”, zegt Gilbert. Hij bevestigt ook dat spelers weer terug zullen keren naar Mêlée Island, waar het eerste deel van The Secret of Monkey Island afspeelde.

Stemacteurs

Gilbert spreekt ook kort over de stemacteurs die al dan niet hun oude rollen oppakken voor Return to Monkey Island. Hij zegt dat ze zoveel mogelijk van de originele stemacteurs hebben benaderd. Dominic Armato keert terug als Guybrush, maar LeChuck-acteur Earl Boen zal "helaas" niet te horen zijn.

“We hadden hem er graag bij gehad”, zegt Gilbert over Earl Boen, “maar hij is met pensioen. We hebben hem benaderd, met hem gepraat en het project uitgelegd. Hij zei dat hij moest weigeren, gewoon omdat hij met pensioen is en ouder wordt. Maar hij gaf ons wel zijn zegen om een nieuwe acteur te zoeken voor de rol.”

Ook Danny Delk (als Murray) en Alexandra Boyd (als Elaine) keren terug voor Return to Monkey Island. Het spel komt in 2022 uit, maar het is nog onbekend voor welke platformen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoop dat er een fysieke special edition word uitgebracht. Word voor mij day one pre-order

0
test

Murray is van mi3. Zou wel heel toevallig zijn dat Ron Gilbert hem er ook oorspronkelijk bij bedacht had. Ook de stemacteurs zijn allemaal van 3 en later. Niks mis mee, maar dit is een soort van retcon.

0
test

@Black Spider kan goed dat hij mureay wel bedacht heeft, vaak worden er meerdere verhaallijnen bedacht of achtergrond verhalen voor de huidige game, maar worden dan uiteindelijk niet gebruikt en in een vervolg dan wel

0

Aanbevolen voor jou