Return to Monkey Island komt deze maand naar smartphones

Return to Monkey Island komt deze maand naar smartphones

Game verscheen vorig jaar al op pc en consoles

De vorig jaar op pc en consoles uitgekomen adventuregame Return to Monkey Island verschijnt op 27 juli voor iOS en Android.

Dat heeft uitgever Devolver Digital aangekondigd. Return to Monkey Island kwam vorig jaar in eerste instantie uit op Nintendo Switch, pc en Mac en verscheen later in het jaar ook op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

De adventuregame volgt de eerste twee delen direct op, maar neemt wel de canon uit later verschenen games mee. Het spel werd ondanks controverse over de graphics voor release goed ontvangen door fans en critici.

Monkey Island-bedenker Ron Gilbert liet vorig jaar weten dat Return to Monkey Island waarschijnlijk niet de laatste game in de reeks betreft. Op Twitter vroeg een fan aan Gilbert of Return to Monkey Island het slotsluk van de franchise is. Daarop antwoordde Gilbert: "Het is onwaarschijnlijk dat dit het einde was."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is een van de eerste mobiele games die ik zou willen hebben... als ik de Steam versie nog niet had. Laatst heb ik heel even gespeeld met het Touch Screen van een Nintendo Switch waar Return to Monkey Island op draaide. Ik was niet helemaal onder de indruk. Alleen een mobiele versie zal ongetwijfeld anders werken. Ik ben benieuwd wat voor prijs hier voor zal worden gevraagd. Aanpassing: Ah, de trailer zorgt ervoor dat ik het spel nog een keer wil spelen. Misschien moet ik toch ergens een fysiek exemplaar halen, want het is mijn favoriete titel van 2022. Aanpassing 2: Het spel kost €9,99 in de iOS winkel. Dat is een stuk goedkoper dan het spel eerst was. Even kijken wat de GoG prijs is momenteel. Daar is de prijs €22,99. Dat is me nogal een verschil in prijs. Wie kan dat verklaren? Op Steam is het nu €17,15. Vanwaar dat grote prijsverschil?

[Reactie gewijzigd door whaha op 6 juli 2023 - 17:52]

0
test

Wat betreft het prijsverschil: Consumenten zijn niet bereid om meer te betalen voor een “mobiele” game, zelfs als het een rechtstreekse port van de pc/console versie is. Net zoals je vroeger zo’n €20 betaalde voor een game op de game boy of DS, zelfs als het een 2D Zelda was met een flink ontwikkelbudget. Als je puur naar de kosten kijkt zou er juist meer gevraagd moeten worden omdat in dit geval de game niet alleen geport, maar dat Apple zichzelf vervolgens ook een hogere marge toekent dan Steam, Nintendo, Sony en Microsoft.

0
test

Gespeeld met GamePass. Erg vermakelijk!

0

Aanbevolen voor jou