Retro Studios zou Xcom-achtige Metroid-game hebben overwogen

Retro Studios zou Xcom-achtige Metroid-game hebben overwogen

Retro Studios zou ooit een pitch hebben gemaakt voor een tactische Metroid-game in de stijl van Xcom.

Dat blijkt uit een nieuwe video van Did You Know Gaming?, een YouTube-kanaal dat over het algemeen goed geïnformeerd is over wat er achter de schermen bij ontwikkelaars gebeurd. 

Een prominente ontwikkelaar binnen de studio achter de Metroid Prime-games zou het idee hebben voorgesteld aan de topmannen bij Retro Studios. Dit zou ergens na Metroid Prime 3 gebeuren. Dit zou Paul Tozour, die aan Metroid Prime heeft gewerkt, aan Did You Know Gaming? hebben verteld. 

Het spel zou bedoeld zijn voor de Wii en had als prequel op de Metroid Prime-games moeten dienen en zou zich dus ver voor alle andere games in de Metroid-reeks af hebben gespeeld. Spelers zouden te zien krijgen hoe Samus Aran voor het eerst afscheid nam van de Chozo die haar hebben opgevoed en uitgroeide tot een premiejager. 

"Het was in feite Xcom in het Metroid-universum." Spelers zouden ruimtepiraten hebben moeten verslaan en allerlei teamleden hebben kunnen upgraden met nieuwe wapens en skills. Retro Studios heeft het idee echter nooit omgezet in daadwerkelijke ontwikkeling en is dus ook nooit aan Nintendo voorgesteld.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Hopelijk komt er wel snel wat nieuws rondom MP4 of de remake van 1 als die geruchten kloppen. Vind het verdacht stil na zolang maar ondertussen kondigen ze wel weer pikmin 4 aan prioriteiten stellen zeker met de hype van dread die inmiddels vervolgen is al zijn er wel wat speedrunners die redelijk wat runs doen.

0

Aanbevolen voor jou