Releaselijst van Nederlandse games - Maart | Gamer.nl

Releaselijst van Nederlandse games - Maart | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Age of Wonders 3 en Luftrausers verschijnen deze maand

We kunnen deze eerste editie natuurlijk niet beginnen zonder de vermelding te maken dat Age of Wonders 3 aan het eind van deze maand verschijnt. De serie die onze beste Nederlandse game ooit heeft voortgebracht, maakt na een afwezigheid van bijna elf jaar op 31 maart eindelijk weer zijn opwachting in een volledig nieuw deel. En omdat we al een aantal uren met de game hebben doorgebracht zien we de verschijning van het vierde deel vol vertrouwen tegemoet. Wordt het wellicht onze nieuwe meest favoriete Nederlandse game?

Totdat Age of Wonders 3 uitkomt kun je je in ieder geval prima vermaken met Luftrausers van Vlambeer op zowel de pc, PlayStation 3 als de Vita. Hoewel de meeste media-aandacht de laatste tijd uitgaat naar hun andere titel, Nuclear Throne, kunnen we op 18 maart toch echt als een malle door de lucht rausen en alles kapotschieten wat we tegenkomen. Zoals we van de mannen van Vlambeer gewend zijn spat de actie van het scherm. Het spel is een flink verbeterde en uitgebreidere versie van de gratis te spelen Flash-game Luftrauser, die op hun website nog steeds te spelen is. Probeer die game dus vooral even om een klein beetje sfeer te proeven.

Softlaunch incubator indiegames in Groningen

Noord Nederland is zijn eigen game-industrie hub rijker met de softlaunch van indie-incubator Indietopia aan de Poelestraat in Groningen. Opgestart door ondernemer Mendel Bouman is het de ambitie om over vijf jaar zo'n veertig ontwikkelaars te huisvesten en enkele succesvolle spellen te hebben afgeleverd. Om deze beginnende studio's te ondersteunen zit er een in-house uitgever in het pand, Indietopia Games.

Omdat Indietopia geen subsidie van de overheid ontvangt probeert Bouman op andere manieren genoeg geld binnen te halen om de deuren open te houden. Zo heeft het pand een bra erie waar men een kopje koffie kan drinken, kan er geflexwerkt worden en zijn uiteraard de spellen speelbaar die in het gebouw gemaakt worden. Indietopia Games moet ervoor zorgen dat er op de lange termijn ook genoeg verdiend wordt. En zoals de Dutch Game Garden dat al voor omliggende opleidingen doet, is er straks een mooie plek voor afgestudeerden van de verschillende scholen in het noorden van Nederland om een eigen studio op te starten.

Nieuwe games van Ronimo en Abbey

Eind februari kenmerkte zich vooral door de aankondiging van zowel een vervolg op Swords & Soldiers, als het nieuwe spel van Abbey Games, Renowned Explorers: International Society. Abbey Games boekte eerder succes met Reus, we zijn dus zeer benieuwd naar wat Renowned Explorers ons gaat brengen.

Hoewel beide ontwikkelaars nogal spaarzaam zijn met de details betreffende de games, is het al wel duidelijk dat Swords & Soldiers 2 voorlopig eerst naar de Wii U komt. Aangezien het eerste deel ook eerst op de Wii verscheen voordat hij naar andere platformen kwam, verwachten we dat dit deze keer ook het geval is. Van Renowned Explorers weten we alleen dat het zich afspeelt in de 19de eeuw, waarin ontdekkingsreizigers de hele wereld over moeten om schatten te verzamelen voordat de World Expo van start gaat. Het spel komt vooralsnog enkel op de pc uit, maar het is niet uitgesloten dat er ook een iPad-versie gemaakt wordt.

Releaselijst

Hieronder vind je een overzicht met alle Nederlandse games die op dit moment in ontwikkeling zijn en voor zover mogelijk met de releasedatum of -periode. Iedere maand wordt dit overzicht bijgewerkt met de nieuwste titels en veranderde data. Oftewel, alles in één handige lijst.

Maart

18 maart – Luftrausers – Vlambeer (website)

31 maart – Age of Wonders 3 – Triumph Studios (interview) (preview #1, #2) (website)

Groundskeeper2 – OrangePixel (website)

Mei

Verdun – M2H & Blackmill Games (preview) (website)

Q1

Zenzizenzic – bitHuffel (website)

Q2

Castaway Paradise – Stolen Couch Games (website)

Metrico – Digital Dreams (preview) (website)

Q3

Action Henk – RageSquid (website)

Aril – Monogon Games (website)

Bounden – Game Oven (website)

Kyn – Tangrin (website)

Penarium – Self Made Miracle (website)

Q4

Karmaflow: The Rock Opera Videogame – Team Karmaflow (website)

Kill2Kill – KeeWeed (website)

2014

Caromble! – Crimson Owl Studios (website)

Cat Fights – Flow Studios (website)

Nuclear Throne – Vlambeer (preview) (website)

Reign of Bullets - Critical Bit (website)

SpeedRunners (PC) – DoubleDutch Games (website)

The Flock – Vogelsap (website)

2015

Lumini – Speelbaars (achtergrond) (website)

Onbekend

Cro of the Dutchman – Triangle Studios (interview) (website)

Dragun Nimidae – Nuts Studios (website)

Heroki – Picomy (website)

Ice Cream Nomsters – Firedroid (website)

Lethal League – Reptile Games (achtergrond) (website)

Mafia-Times – Games Maken (website)

Ortus Arena – Firebrush Studios (website)

Renowned Explorers: International Society – Abbey Games (website)

Roche Fusion – Amulware (community weblog) (website)

Sneaksneak – Frambosa & MeinMein (website)

Swords & Soldiers 2 – Ronimo Games (website)

World of Diving – Vertigo Games (website)

Mis je nog een titel in deze lijst? Laat het weten in de reacties of stuur een e-mail naar frank@gamer.nl.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou