Redshirt - Ruimtecarrière maken via Spacebook | Gamer.nl

Redshirt - Ruimtecarrière maken via Spacebook | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Als nieuwste crewlid van de Megalodon 9 moet je in 'deep space' een sociaal leven en een carrière opbouwen. Je begint onderaan de ladder, als Transporter Accident Cleanup Technician. Buiten de uren aan bloed en ingewanden opvegen om, ben je vooral bezig met Spacebook. En wat blijkt, sociale media is integraal voor jouw groei en je toekomst.

Spacebook

Redshirt draait om getallen. Alles wat je doet heeft effect. Like een status en jouw connectie met die persoon gaat vijf punten omhoog. Lees iemands bericht en een blijk van waardering uit zich in de vorm van tien extra punten. Maak een nieuwe vriend en je bent plotseling +15 gelukkiger. Uiteindelijk kan je zelfs een liefdesrelatie aangaan met een Spacebook-vriend. Niet dat het ooit verdergaat dan het versturen van een relatieverzoek en het accepteren daarvan, maar dat is ook een beetje het punt. Relaties via Facebook kunnen immers ook betekenisloos zijn, tenzij daar buitenom daadwerkelijk een connectie bestaat.

Let wel op met wie je in het bootje stapt. Je collega's gaan het sowieso niet waarderen als je met je baas een relatie aangaat. Daardoor beleef je mogelijk minder plezier in je werk, wat een langzame tocht naar ongelukkigheid ontketent. Met wie je omgaat kan ook positieve effecten hebben. Als zij toevallig in een positie zitten om jou van een promotie te voorzien, is de kans groot dat je daar via Spacebook aan kunt werken.

Redshirt Spacebook

Initializing recreational activities

Als je ongelukkig bent, presteer je slecht op je werk. Dat is niet een situatie waarin je wilt verkeren. Elke werkdag kan namelijk tot voortgang leiden, wat nog sneller gaat als je gelukkig bent. Je kan beter worden in bijvoorbeeld snel smoesjes verzinnen, geruststellend praten, je woede beheersen en een dertigtal andere ‘intere es en vaardigheden’. Dat kan je sneller aan nieuwe relaties en vrienden helpen, maar je gaat ook steeds beter presteren op je werk. Als je eenmaal goed genoeg bent is het mogelijk om te solliciteren naar ander werk, met als hoogst bereikbare functie: A istant Commander.

Veel op pad gaan met je beste vrienden is dus niet te veel gevraagd. Geniet van het leven! Bezoek het holode... uh sorry, het Virtuo-Augmento-Deck en ga skydiven, ga uit eten en probeer iets nieuws en buitenaards, of nodig vrienden uit en blijf lekker hangen in je woonruimte. Sociale interacties die erg belangrijk zijn voor die puntenteller die jouw geluk bepaalt.

Zo af en toe worden die plannen helaas verstoord. Zonder waarschuwing word jij geselecteerd om een team van vijf man te leiden. Je mi ie: radioactief ruimteafval onschadelijk maken. Oh nee! Inas Dono, je levenspartner, is gesneuveld nadat haar helm brak. Ze stikte. Dat heeft natuurlijk aardig wat effect op je geluk, maar er is een voordeel: je kan veel medelijdenberichtjes verwachten op Spacebook, zodat je weet dat je echte vrienden altijd voor je klaarstaan.

Redshirt Spacebook

Denk groots

Een andere manier om sneller de sociale ladder te beklimmen is door te voldoen aan aspiraties. Dat zijn willekeurige doelen die je belonen met nieuwe vaardigheden en karmacreds, de valuta in Redshirt. Dit kan zijn dat je een specifieke baan moet krijgen, of een relatie aan moet gaan met één van je Spacebook-vrienden, ook al valt die persoon niet binnen jouw seksuele oriëntatie. Het zijn geinige uitdagingen die vaak invloed hebben op jouw sociale status als crewlid. Daarom wil je nog wel eens afwegen of de beloning opweegt tegen de nadelen. Ga met een man een relatie aan terwijl je verkondigd hebt dat je hetero bent? Anderen raken mi chien in de war over jouw seksuele oriëntatie. Is dat het echt waard?

Of het het waard is de game uit te spelen is ook nog maar de vraag. De previewversie crasht op het moment dat je wilt solliciteren, dus er is niet veel ruimte om te groeien. Als je begint aan de game word je in ieder geval op de hoogte gesteld van een mysterieuze klok die 180 dagen aftelt. Of dit het einde van de game is, is onbekend, maar het kan haast niet anders dat dit een zeer betekenisvolle gebeurtenis blijkt te zijn. Of niet.

De grote boodschap

Je ziet de bui vast hangen: ‘Redshirt, een pretentieuze game over het gebruik van sociale media in de hedendaagse maatschappij’. Ja, daar zegt de game iets over, maar dat citaat legt de vinger niet op de zere plek. In plaats daarvan richt Redshirt zich op het volgende: het maakt niet uit welke franchise je benadert, er valt altijd iets creatiefs mee te doen. Een game over sociale media is het laatste wat we verwacht hadden van Star Trek, ook al manoeuvreert het zich als persiflage op vermakelijke wijze langs mogelijke copyrightinbreuk. Redshirt gaat de goede richting in, dus Positech Games: let's make it s.. uh, happen!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou