Rechtszaak tegen Nintendo vanwege Joy-Cons afgewezen door rechter

Rechtszaak tegen Nintendo vanwege Joy-Cons afgewezen door rechter

Een Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak tegen Nintendo omtrent defecte Joy-Cons afgewezen.

Dat meldt Eurogamer. Er zijn meerdere groepsgedingen tegen Nintendo ingediend vanwege defecte Switch-controllers. Een rechter uit Californië heeft besloten om een zo'n rechtszaak af te wijzen omdat de consumenten in kwestie hebben ingestemd met Nintendo's licentieovereenkomst - de zogeheten End User License Agreement (EULA). Daarin is te lezen dat men geen rechtszaak tegen het bedrijf kan aanspannen.

De mensen die de aanklacht indienden, claimden dat minderjarige consumenten geen akkoord kunnen geven op een dergelijke overeenkomst. De rechter meende echter dat wanneer eigenaren van de Switch minderjarig zijn, diens ouders feitelijk de echte eigenaar zijn, en de EULA alsnog standhoudt.

Sinds de Switch beschikbaar is, kampen sommige bijbehorende Joy-Con-controllers met zogenaamde 'drift' op diens analoge sticks, waardoor personages bijvoorbeeld automatisch gaan lopen. Nintendo repareert defecte Joy-Cons in de meeste gevallen kosteloos. Er zijn sindsdien echter diverse rechtszaken ingediend. Nintendo verontschuldigde zich in 2020 al voor de situatie. In 2021 heeft het Bureau Européen des Unions de Consommateurs (BEUC) een Europawijde klacht rondom de defecte controllers uitgezet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze repareren het gratis buiten garantie om. Waarom dan nog wat proberen te eisen? Amerikanen. Ze klagen elkaar al aan omdat de koffie te heet is.

0

@Ramirez-1 omdat deze oplossing voor Nintendo goedkoper is dan een degelijker product te maken? In Europa lijkt me zo'n rechtzaak meer kans hebben. Hier wordt je op een aantal basis punten beschermt, maak niet uit of jij je ziel hebt verkocht volgens de kleine lettertjes. En die koffie was zo heet dat het door de beker smolt en mensen brandblaren gaf...

0
test

@ToMaX99 In Europa werd Nintendo erop gewezen het product aan te passen of gratis te repareren. Zowel Sony als Nintendo kozen voor het laatste gezien ze weinig keus hebben qua componenten. Het probleem zit in de techniek van de sticks. Sony/Microsoft/Nintendo maken deze niet zelf.

0

Aanbevolen voor jou