Razer Zephyr-masker was 'binnen minuten' uitverkocht

Razer Zephyr-masker was 'binnen minuten' uitverkocht

Razers unieke rgb-mondmasker, de zogenaamde Razer Zephyr, werd afgelopen vrijdagavond binnen enkele minuten uitverkocht. Op RazerCon 2021 werd de Zephyr officieel van een prijs en verkoopdatum voorzien; inmiddels is het alweer tijd voor een tweede oplage.

De Razer Zephyr was oorspronkelijk onthuld als Project Hazel, gedurende CES 2021. Het conceptproduct trok hoge ogen, waarna Razer besloot het mondmasker daadwerkelijk in massaproductie te nemen. Zodoende werd in de zomer een 'beta' aangekondigd en doopte Razer de Project Hazel-noemer om tot Zephyr.

Op het huiseigen RazerCon werd de definitieve versie van Zephyr getoond. Het fysieke ontwerp is ietwat aangepast, de geïntegreerde microfoon-speaker-combinatie is komen te vervallen, maar de belofte van een high-tech masker bleef overeind staan. De Zephyr draagt momenteel een adviesprijs van 99,99 dollar.

Op onder meer Twitter liet Razer weten dat de eerste Zephyr-oplage al uitverkocht was. Niet veel later volgde het bericht dat een tweede oplage vandaag nog in de verkoop zou moeten treden; geïnteresseerden kunnen een automatische notificatie aanvragen op de Razer-website.

Rondom Razers sociale kanalen circuleren wel klachten over het verkoopproces. Sommige gamers kregen nooit een notificatie van het nieuws, anderen klagen weer over ondermaatse maatregelen tegen scalpers. Vooralsnog is onduidelijk hoe groot Razers oplages zoal zijn — laat staan hoeveel daarvan buiten Azië en de VS verkocht zullen worden.

De Razer Zephyr wordt in de markt gezet als een luchtfiltrerend mondmasker, met vervangbare luchtfilters met 99% BFE-bescherming. Twee ventilatoren versterken de airflow binnen het masker, terwijl de rgb-verlichting het apparaat een gamer-esque touch geeft. 

De Zephyr moet (zonder Chroma-verlichting en 'Low-Energy' ventilatie) een uur of acht meegaan, aldus Razer. De zelfreinigde draagkoffer die op CES 2021 nog onthuld werd, lijkt te zijn vervallen, net als de ingebouwde stemversterking.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Handig voor de volgende pandemie.

0

Leuk voor als je erbij wil lopen als een nerdy subzero.

0
test

@LoGiCaL_PsYcHo hahahaha XD

0

Aanbevolen voor jou