Publiek enthousiaster over The Super Mario Bros. Movie dan critici

Publiek enthousiaster over The Super Mario Bros. Movie dan critici

Metacritic-scores lopen erg uiteen

Er zit een groot verschil tussen de gemiddelde Metacritic-scores voor The Super Mario Bros. Movie van critici en het publiek.

Gisteren bleek al dat de gemiddelde score die critici aan de gisteren uitgekomen animatiefilm niet hoog ligt. De gemiddelde score ligt volgens Metacritic op moment van schrijven op 46 (uit de 100). 

Het verschil met de meningen van het publiek dat de film in de bioscoop bekijkt, is echter groot. Op moment van schrijven staat de gemiddelde score op 8.7 (van de 10). 

Ook op Rotten Tomatoes zijn de verschillen groot. De film krijgt daar op moment van schrijven een rating van 53 procent van critic, terwijl het publiek een rating van 96 procent geeft.

The Super Mario Bros. Movie is sinds gisteren overal in de bioscoop te zien. Nintendo produceerde de Super Mario-film in samenwerking met het animatiebedrijf Illumination, bekend van films als Minions en Sing. De film kent een sterrencast aan stemacteurs- en actrices, met onder meer rollen voor Chris Pratt als Mario, Jack Black als Bowser, Anya Taylor-Joy als Prinses Peach en Seth Rogen als Donkey Kong. 

Jacco Peek was positief in de Gamer.nl-recensie van de film: "Zie The Super Mario Bros. Movie dan ook vooral als een grappige kinderfilm met een zee aan knipogen voor de fan. Heb je écht niks met Nintendo of de iconische loodgieter, dan kun je hem prima aan je voorbij laten gaan. Heb je echter warme herinneringen aan een van de vele games, dan is een bioscoopbezoek de moeite waard, en staan er in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer films op je te wachten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Verbaasd me niets. Verhaal is simpel, gaat met een sneltreinvaart zonder enige tijd om dingen te laten bezinken. Voor een standaard filmkriticus is het een middelmatige animatiefilm. Veel spektakel, weinig substantie. Voor fans van Mario daarentegen is het een absoluut feest. Het weet de ziel van een Mario game best goed weet te vertalen naar film. Ik ben er gisteren naartoe geweest en heb van elke minuut genoten. Constant was ik op zoek naar de volgende referentie in de achtergrond, of dan hoor je weer een paar seconden van een liedje uit Mario 1, 2, 3, World, 64, Kart, whatever. Het was zo erg dat de licenced muziek bijna storend was omdat ik naar Mario muziek aan het luisteren was.

0

Aanbevolen voor jou