PUBG-maker klaagt Apple en Google aan vanwege Free Fire-games

PUBG-maker klaagt Apple en Google aan vanwege Free Fire-games

PUBG: Battlegrounds-ontwikkelaar Krafton heeft onder andere Apple en Google aangeklaagd vanwege het verspreiden van een tweetal games die lijken op PUBG.

De aanklacht is in de Verenigde Staten ingediend en heeft betrekking op de games Free Fire en Free Fire Max. Deze spellen staan in de appwinkels van Apple en Google en zouden volgens Krafton teveel lijken op PUBG, waardoor ze het auteursrecht zouden schenden. 

Free Fire kwam in 2017 kort na de release van PUBG uit en Free Fire Max verscheen vorig jaar. Naast Apple en Google klaagt Krafton ook Garena, de maker van de Free Fire-spellen, aan. Google wordt ook aangeklaagd voor het verspreiden van gameplayvideo's van de Free Fire-games op YouTube.

Krafton zou eerder al gesprekken met de ontwikkelaar hebben gevoerd in een poging de verspreiding van de games stop te zetten. Ook zou Krafton afgelopen december aan Apple en Google hebben gevraagd het aanbieden van de Free Fire-games te staken. De spellen zijn echter nooit verwijderd uit de App Store en Google Play Store. Volgens Krafton hebben zowel Garena als Apple en Google veel geld aan de games verdiend. Ook zijn er door de verkoop veel gebruiksgegevens verzameld. 

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou