PS4-update voegt Remote Play op iPhone en iPad toe

PS4-update voegt Remote Play op iPhone en iPad toe

Sony heeft een systeemupdate 6.50 uitgebracht voor de PlayStation 4 waardoor het mogelijk wordt om Remote Play op iOS-apparaten te gebruiken.

Met Remote Play is het mogelijk om de PlayStation 4 via Wi-Fi op afstand te besturen terwijl een videobeeld naar een extern apparaat wordt gestreamd. Deze functionaliteit was eerder al beschikbaar voor pc, Mac, Vita en Sony Xperia-telefoons, maar werd nog niet officieel ondersteund voor iPhone en iPad. Om gebruik te maken van de functionaliteit moeten gebruikers de PlayStation 4 updaten, Remote Play inschakelen en de app downloaden in de App Store.

De PS4 kan alleen bestuurd worden via knoppen op het touchscreen van de smartphone of tablet. De DualShock 4-controller wordt vooralsnog niet ondersteund. Wel is het mogelijk om tekst met het iOS-toetsenbord in te vullen en de microfoon van de mobiele apparaat te gebruiken voor voice chats.

Verder voegt de 6.50-update de mogelijkheid toe om de X- en O-knoppen om te wisselen voor het bevestigen van bepaalde menu's. Dit is vooral handig voor gamers met Japanse consoles, omdat daar O wordt gebruikt voor bevestigen en X voor annuleren. Een derde verandering in de 6.50-update voegt een 720p-optie toe voor gebruikers die streamen via Niconico Live, een streamingdienst als Twitch die voornamelijk in Japan wordt gebruikt.

PlayStation 4

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als ik het zo lees kun je beter R-play installeren op iPhone of Ipad. Ik gebruik deze app al langere tijd en werkt super. Heeft ook controller support en veel streaming opties. Je kan via die app perfect The Division 2 spelen, waar je ook bent :)

0

Je kon knoppen op de Dualshock al herprogrammeren binnen de PS4-settings toch of ben ik nou gek?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou