PS4-game Hohokum verschijnt in augustus | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game werd vorig jaar op E3 al getoond en werd eigenlijk rond de release van de PlayStation 4 verwacht. In Hohokum zijn spelers een soort van rups met de naam Long Mover. De game heeft geen tijdlimiet, scoresysteem of tutorial, maar toch zijn er enkele doelen.

Uiteindelijk gaat het er om dat spelers tot rust komen in een ruimte en genieten van de ervaring en de muziek. Twee knoppen laten de Long Mover sneller of langzamer gaan, en de triggers zorgen voor een boost. Afhankelijk van de kant waar hij opgaat, verandert de Long Mover ook van kleur.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou