Prototype van Super Mario Kart speelbaar gekregen

Prototype van Super Mario Kart speelbaar gekregen

Een prototype van de Super NES-game Super Mario Kart is speelbaar gekregen door een hacker.

Super Mario Kart verscheen in augustus 1992 in Japan, maar een prototype van het spel dat in november 1991 werd gemaakt lekte vorig jaar al online. Die versie kon toen echter niet gespeeld worden, maar Mario Kart-hacker MrL314 heeft nu alsnog een speelbare versie gedeeld.

Hij heeft de afgelopen maanden de eerder gelekte versie gerepareerd en speelbaar gemaakt. In een gesprek met VGC meldt hij dat het een behoorlijke onderneming was, waarbij hij "begon met een zwart scherm dat constant crashte. Het vergde veel onderzoek en testen en veel kennis over de SNES om het weer aan de praat te krijgen."

Het prototype bevat onder andere een track editor die Nintendo gebruikte om de parcoursen in de game te maken. Daardoor kunnen spelers items, blokken en speedboosts plaatsen. Ook zitten er camerastandpunten in die niet in de uiteindelijke game zaten. Verder hebben diverse parcoursen een andere indeling dan de uiteindelijke versies en is er tevens een Battle-modus waarin spelers projectielen afvuren in plaats van items verzamelen.

Om het prototype zelf te kunnen spelen, moeten spelers hun eigen versie van de rom van de game repareren en het draaien op de BSNES-emulator. Instructies hiervoor zijn op MrL314's GitHub-pagina te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"... en is er tevens een Battle-modus waarin spelers projectielen afvuren in plaats van items verzamelen." Waarschijnlijk bedoelde je het andersom: items verzamelen ipv projectielen afvoeren.

0

@SmartTies ik lees het als "je hoeft niets op te pakken, je kunt direct schieten". Ik vind het altijd wel grappig om de editors van dergelijke games te zien. Al zou je het in het uiteindelijke spel niet zeggen, toch is de wereld opgebouwd als een grid. Respect voor de grafische designers die de graphics in 32*32 tiles hebben weten te gieten.

0
test

@gimbal2 Zo zou het kunnen inderdaad. Ja Super Mario Kart blijft een wonder en in mijn boek de beste Mario Kart ooit.

0

Aanbevolen voor jou