Prijs van Meta Quest 2 gaat met 100 dollar omhoog

Prijs van Meta Quest 2 gaat met 100 dollar omhoog

De prijs van de virtualrealitybril Meta Quest 2 gaat in de Verenigde Staten met 100 dollar omhoog.

Door de prijsstijging gaat de 128 GB-versie van de bril 400 dollar kosten, terwijl de 256 GB-versie 500 dollar gaat kosten. De prijsstijging gaat in augustus in en geldt ook voor accessoires. 

Het is niet duidelijk waar het bedrag in euro's precies op uit zal komen. De Quest 2-modellen kosten nu respectievelijk 350 euro en 450 euro in de Benelux. Het is waarschijnlijk dat die bedragen met 100 euro omhoog gaan.

Meta - het moederbedrijf van Facebook en tevens de eigenaar van Quest-ontwikkelaar Oculus - claimt dat de prijsstijging noodzakelijk is. De kosten om de bril te produceren zouden namelijk ook omhoog zijn gegaan. 

Om consumenten tegemoet te komen, kunnen nieuwe eigenaren na hun aankoop wel tijdelijk de game Beat Saber gratis downloaden. Men moet het apparaat dan voor 31 januari 2023 activeren.

In augustus wordt ook een andere wijziging doorgevoerd. Dan hoeven mensen met de vr-bril geen Facebook-account meer te hebben om er gebruik van te kunnen maken.

Meta werkt intussen al een tijdje een nieuwe high-end headset genaamd Project Cambria. Die komt later dit jaar uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zou mij niet verwonderen dat een groot deel van de prijsstijging te maken heeft dat en straks zonder Facebook account erop kunt. Geen Facebook account betekent minder advertenties op je gebruik aanpassen dus minder inkomsten. Er zal zeker ook iets van verhoging met inflatie en grondstoffen te maken hebben, maar $100 is wel veel.

0
test

@Linksquest ik denk eerder dat de Quest 2 met de oude prijs nauwelijks of geen winst gaf. Dat hij relatief goedkoop in de markt is gezet om mensen op het platform te lokken. Nu zullen de kosten inderdaad hoger zijn geworden en zullen ze wel moeten om de prijs omhoog te doen.

0
test

@Linksquest Nouja, in principe komt de Quest 2 met de nieuwe prijs weer op dezelfde prijs als de originele Quest verkocht werd. Ik geloof best dat het te maken heeft met de inflatie EN dat ze dat ding voor kostprijs verkochten, dat hou je dan niet lang vol als ook dus de inflatie behoorlijk stijgt.

0

@Linksquest Ik heb al anderhalf jaar een quest 2 maar nog weinig gemerkt van advertenties. Op Facebook en smartphone krijg ik soms advertenties van quest 2 spellen. Maar niet vaak en meer heb ik er niet van gemerkt.

0

De VR afdeling van meta draait nog steeds verlies maar wordt dan ook gezien als een investering op de langere termijn. De quest 2 werd ook met verlies verkocht. Doel was vooral om VR te laten doorbreken. Er was een userbase van 10 miljoen nodig om een platform interessant te laten zijn voor software ontwikkelaars. Die 10 miljoen hebben ze inmiddels ruim gehaald. Uiteindelijk doel van meta is 1 miljard VR gebruikers maar dat is nog een lange weg. Met nieuwe prijs is het nog steeds een goede deal in vergelijking met de concurrentie en de capaciteiten van de quest 2.

0

Aanbevolen voor jou