Priester spendeert 40.000 dollar van de kerk aan mobiele games

Priester spendeert 40.000 dollar van de kerk aan mobiele games

Prioriteiten!

Een Amerikaanse priester wordt ervan beschuldigd ruim 40.000 dollar van de kerk te hebben uitgegeven aan Mario Kart Tour, Pokémon Go en Candy Crush.

Dat meldt The Philadelphia Inquirer (via Kotaku). De katholieke priester uit Pottstown is aangeklaagd voor diefstal en andere criminele activiteiten. Een accountant van de kerk ontdekte namelijk een "astronomisch aantal Apple-transacties" op de creditcard van de kerk. Die aankopen begonnen in 2019, vlak nadat de priester zich aansloot bij de parochie.

Naar verluidt gebruikte hij de creditcard voor aankopen in mobiele games als Mario Kart Tour, Candy Crush en Pokémon Go. Ook kocht hij via Amazon cadeautjes voor zijn peetdochter. In totaal spendeerde hij in drie jaar 41.879,83 dollar op naam van de kerk.

In verhoren met de politie in 2022 verklaart de priester dat hij de aankopen niet expres met de creditcard van de kerk deed. Het zou allemaal per ongeluk zijn gegaan omdat hij "geen man van details" zou zijn. De creditcard van de kerk was volgens hem al gekoppeld aan zijn telefoon om rekeningen van de kerk te betalen en daardoor rekende hij naar eigen zeggen privéaankopen per abuis met de verkeerde creditcard af.

In november 2022 is de priester uit zijn functie gezet vanwege zijn verslaving aan mobiele games en de aankopen op de creditcard. De priester heeft de kerk beloofd al het uitgegeven geld terug te betalen. Ook geeft hij aan hulp te gaan zoeken voor zijn gameverslaving.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

beter dan kinderen misbruiken

1
test

Wolo wolo wolo

0

Aanbevolen voor jou