President Obama roemt games om educatieve waarde | Gamer.nl

President Obama roemt games om educatieve waarde | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Obama werd gevraagd wat hij zag in het idee om een programmeertaal verplicht te stellen als vak op school. De president van de VS noemde dit een goed idee en gaf als voorbeeld de loopbaan van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. "Kijk naar Mark Zuckerberg. Ik zat naast hem tijdens een etentje een paar jaar geleden en hij zei dat hij zichzelf vooral programmeren had aangeleerd omdat hij geïntere eerd was in games."

Produceren in plaats van consumeren

"Met het oog op hoe alom aanwezig computers en het internet tegenwoordig zijn, hoe e entieel het is voor onze economie en hoe gefascineerd kinderen er door zijn, wil ik ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk weten hoe ze iets moeten produceren, in plaats van simpelweg consumeren." Games kunnen hierbij helpen, denkt Obama. "Als we een lesprogramma  in high schools opstellen dat kinderen betrokken maakt, omdat ze het snappen, dan zitten ze niet langer achterovergeleund in de klas terwijl iemand aan het doceren is."

Obama gaf eerder dit jaar nog opdracht voor een onderzoek naar de effecten van gewelddadige games op het gedrag van kinderen. Volgens hem heeft niemand baat bij een situatie waarin de invloed nog niet volledig duidelijk is.

De reactie van Obama begint op 28:01.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou