Pokémon Violet heeft laagste Metacritic-score in de franchise

Pokémon Violet heeft laagste Metacritic-score in de franchise

Van alle hoofdgames binnen de Pokémon-reeks heeft geen game zo'n laag Metacritic-gemiddelde als het pas uitgekomen Pokémon Violet.

De game heeft op moment van schrijven een gemiddelde Metacritic-score van 72. Er bestaat geen andere mainline Pokémon-game die een lagere score heeft. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl hebben beiden een Metacritic-score van 73 en staan dus boven Violet.

Pokémon Scarlet, dat onlangs tegelijk met Violet uitkwam, heeft een Metacritic-gemiddelde van 73. Hoewel de games nagenoeg hetzelfde zijn, ligt het er maar net aan hoe positief of negatief de recensenten waren die een van de twee edities hebben ontvangen.

Ontwikkelaar Game Freak heeft onlangs zijn excuses aangeboden voor de staat waarin Violet en Scarlet zijn uitgebracht. "We zijn ervan op de hoogte dat spelers problemen tegenkomen die invloed hebben op de prestatie van de game. Ons doel is altijd om spelers een positieve ervaring te bieden met onze games, en we bieden onze excuses aan voor het ongemak. We nemen feedback van spelers serieus en werken aan verbeteringen voor de games."

Ondanks de gemengde reacties op de spellen, zijn het de snelst verkochte first-party Nintendo-games ooit. In drie dagen tijd gingen er meer dan tien miljoen exemplaren van de Switch-games over de toonbank.

De games scoorden een 7 op Gamer.nl: "Pokémon Scarlet en Violet zijn wisselvallige Pokémon-games. De open spelwereld is op veel vlakken een bevrijding, maar de technische mankementen zijn behoorlijk storend."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een aantal maanden meer productietijd had ervoor gezorgd dat dit de beste Pokemon games ooit waren geweest! Ik kan gewoon niet stoppen met spelen maar de technische mankementen zijn niei goed te praten en moeten z.s.m. verder opgelost worden! Al met al vind ik SV de beste Pok games sinds ORAS!

0
test

Tsjaa en eigenlijk als je naar het concept kijkt zijn het de beste spellen die ze ooit hebben uitgebracht. De vrijheid die je hebt en het ontdekken van de wereld is heel erg leuk! Als deze games geen performance problemen hadden was deze game naar een 90 gegaan waarschijnlijk. Voor mij zijn het in ieder geval wel de Pokemon games waar ik al een tijdje op wacht. Mocht er een nieuwe Switch dan zal Pokemon alleen maar beter worden en met dit concept kunnen ze echt wel naar de toekomst kijken.

0

@Snafu9 100% met je eens!

0
test

@Iconic Ja hopelijk komen er snel meer updates zodat iedereen optimaal van de game kan genieten. Gelukkig kunnen wij wel door de problemen heen kijken en lekker onze gang gaan.

0

Aanbevolen voor jou