Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen eind 2022 uit

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet komen eind 2022 uit

Tijdens de Pokémon Presents-presentatie op Pokémon Day heeft ontwikkelaar Game Freak de nieuwe hoofddelen van de Pokémon-spellenserie aangekondigd. De negende generatie games heten Pokémon Scarlet en Pokémon Violet en komen eind dit jaar naar Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Pokémon Scarlet en Violet spelen af in een nieuwe regio waar de naam nog niet van bekend is. Wel is duidelijk dat de spellen een open wereld bevatten waarin pokémon rondlopen, zoals ook in Pokémon Legends: Arceus en delen van Pokémon Sword en Pokémon Shield het geval was.

De ontwerpen en de namen van de drie nieuwe starters, de pokémon waar spelers hun avontuur in Pokémon Scarlet en Violet mee beginnen, zijn ook gedeeld. Dit zijn, van links naar rechts, Sprigatito (gras), Fuecoco (vuur) en Quaxly (water):

De Pokémon-website geeft de volgende omschrijving: “Dorpen gaan naadloos over in de wildernis, zonder grenzen. Je zult de pokémon van deze regio kunnen zien in de lucht, de zee en op straat – overal! Je kunt het echte plezier van de Pokémon-serie – vechten tegen wilde pokémon om ze te vangen – nu in een open wereld ervaren.”

Op basis van de nieuwe trailer en de namen van de nieuwe pokémon lijkt het erop dat de regio in Pokémon Scarlet en Violet gebaseerd is op Spanje. De werelden van alle Pokémon-spellen zijn immers gebaseerd op bestaande landen of gebieden. Zo zijn de eerste vier games gebaseerd op verschillende gebieden van Japan, en zijn recentere delen gebaseerd op niet-Japanse locaties zoals Frankrijk (Pokémon X en Y), Hawaii (Pokémon Sun en Moon) en het Verenigd Koninkrijk (Pokémon Sword en Shield).

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet moeten eind dit jaar uitkomen voor Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ziet er niet verkeerd uit maar dit maakt 5 Pokemon avonturen in 1 jaar tijd.. als je scarlet en violet naast diamond and pearl als losse delen ziet althans, anders 3.

0
test

@Jumpman Ik tel het als 3, tenslotte hoef je bij de uitgifte van een gesplitst deel, het andere deel niet te kopen. Verkopen worden tenslotte ook samen geteld. Afijn, ik vind het ook veel. Geruchten zeggen dat The Pokemon Company Game Freak 3 jaar per generatie geeft, waarbij er ook nog Add-Ons (Ultra Moon) of DLC (Shield) moet komen en er soms ook ruimte moet zijn voor een remake (Shining Pearl). Die laatste hebben ze zelfs uitbesteed en naar mijn mening is dat de slechtste remake die ze hebben uitgebracht. Op de een of andere manier krijgen ze het voor elkaar om de gans met de gouden eieren net niet te slachten, maar ze komen akelig dicht in de buurt. Tegelijkertijd hoef je al die spin-offs die allemaal in Pokemon Presents zaten niet te spelen. Het is alleen soms bizar om te zien waar allemaal de naam Pokemon op geplakt wordt. @Redactie: wanneer komen de accents terug?

0
test

Zeker met verplichte exp. all? Noo thank you.

0
test

@Dokter Caspari Wat is toch die hele haat voor het Exp systeem? Het is mij niet eens echt opgevallen. Kan je eens uitleggen wat precies het probleem is en waarom mensen de game daarom boycotten?

0

@WvA Mensen vinden de game te makkelijk worden, omdat al je pokemon dus XP krijgen voor gevechten, ook als ze niet deel nemen. In oude games was het zaak om je pokemon nog allemaal te levelen omdat je anders vast liep(als je je water/gras pokemon niet levelde liep je vast bij de rock gym bijv.), in de nieuwe games kan je dus vast houden aan 1 sterke pokemon en de rest levelt vrolijk mee en hoeft alleen op te komen draven als je ze nodig hebt voor een match-up. Persoonlijk doet het me weinig, pokemon is altijd al veel te makkelijk geweest. De toevoeging van een hard mode zou een mooie zijn, waar gedeeld levelen niet kan en pokemon switchen je altijd je beurt kost oid, maar dat zie ik gamefreak niet zo snel toevoegen.

0
test

@WvA Het is meer het feit dat het geforceerd wordt wat veel mensen, waaronder ik, stoort. Persoonlijk zie ik vooral graag de optie om het uit en aan te kunnen zetten wanneer ik dit wil. Desalniettemin, zijn de games vooral makkelijker geworden omdat het aantal pokemon in een gym bijvoorbeeld is verlaagd en de movesets gewoon slechter zijn geworden. Je ziet dat de Elite 4 in BDSP bijvoorbeeld echt moeilijk kan zijn, ondanks de EXP. Share.

0

@WvA Je en wat ik niet snap is dat dit alleen bij Pokemon een probleem is, bij iedere andere JRPG zit dit ook en daar hoor ik nooit iemand over klagen.

0
test

@Dokter Caspari Het voorkomt grinden, bijna iedere moderne JRPG heeft tegenwoordig een vorm van EXP. Share. Het voegt juist heel veel toe aan het spel, dat je nu meer strategie kunt toepassen. Persoonlijk vind ik ook dat het een optie moet zijn, maar ik zie liever een hard mode waarin gyms e.d. echt uitdagend worden gemaakt. Persona 5 (Royal) bevat bijvoorbeeld ook een EXP Share... dat maakt de bossfights juist veel leuker, creatiever en zeker niet makkelijker.

0

Aanbevolen voor jou