Pokémon Legends: Arceus uitgebreid getoond

Pokémon Legends: Arceus uitgebreid getoond

Tijdens de Pokémon Presents-livestream vanmiddag werd het aankomende Pokémon Legends: Arceus uitgebreid getoond.

Aangezien het om de eerste Pokémon-game gaat die zich volledig in een open spelwereld afspeelt, zijn bepaalde elementen die spelers gewend zijn van oude games op de schop gegaan. Spelers kunnen vrij rondlopen in de spelwereld en trekken vanuit een basis de wereld in om pokémon te registreren. 

Ook kunnen pokémon nog altijd met elkaar vechten. Die gevechten lijken iets anders dan gewoonlijk te verlopen. Elke aanval heeft een 'strong'- en 'agile'-stijl waaruit gekozen kan worden, waarbij eerstgenoemde logischerwijs een sterkere aanval betreft, en laatstgenoemde vooral sneller is. De officiële website is kort na de presentatie van een update voorzien en bevat meer informatie over het spel.

Spelers bezoeken in Arceus de Sinnoh-regio om een nieuwe stad te bouwen en daar de allereerste Pokédex te bouwen. De starters zijn Rowlet, Cybdaquill en Oshawott. Logischerwijs moet de legendarische pokémon Arceus ook een belangrijke rol spelen.

Pokémon Legends: Arceus komt op 28 januari 2022 uit op Nintendo Switch. Fans vreesden op voorhand dat het spel uitgesteld zou worden, maar daar blijkt vooralsnog geen sprake van te zijn.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fan vanaf het eerste uur, maar na twee trailers te hebben gezien bekruipt mij het gevoel dat deze game gewoon niet..leuk..? gaat zijn. De wereld voelt leeg (dan speel ik liever Snap) en de rest voelt uitgekleed (dan speel ik liever Sword/Shield).

0
test

@WvA Als ik me goed herinner werd het voelt leeg aan ook van Breath of the Wild gezegd, maar dat viel uiteindelijk best mee. Toch snap ik je reactie wel, ik ben ook zeker nog niet verkocht. Het voelt als een game die in de alpha-fase zit.

0
test

Ben erg benieuwd dit lijkt er echt leuk uit te zien. Vooral dat je Pokemons meer dan 1x moet vangen om je Pokedex compleet te maken lijkt me erg leuk. Ben benieuwd of daar ook veel quests op zijn gebaseerd dat je echt de wereld in moet trekken om bepaalde opdrachten uit te voeren voordat je weer naar een ander gebied kan. Het lijkt er dan ook op dat de focus vooral ligt om echt die Pokedex compleet te maken en alle quests uit te voeren die er zijn. Iets waar ik al een tijd naar uit kijk om te doen in een Pokemon game. Verwacht ook wel dat de map te vergelijken is met die van Zelda BotW.

0

Aanbevolen voor jou