Pokémon Legends: Arceus afgelopen halfjaar bestverkochte game in Europa

Pokémon Legends: Arceus afgelopen halfjaar bestverkochte game in Europa

Pokémon Legends: Arceus was in het eerste halfjaar van 2022 de bestverkochte game in Europa.

Dat heeft onderzoeksbedrijf GfK, dat in Europa de verkoopcijfers van games trackt, aangekondigd. Het spel was niet alleen in continentaal gezien de populairste game, maar ook in elf van de negentien landen waar GfK het bijhoudt, waaronder Nederland. Het spel verscheen op 28 januari voor Nintendo Switch.

De nummer twee op de lijst in Europa is het in Nederland ontwikkelde Horizon Forbidden West. Op de derde plek staat Fifa 22. De Nederlandse top drie ziet er na Pokémon Legends: Arceus op nummer één iets anders uit: op twee staat Mario Kart 8 Deluxe en op drie staat alsnog Horizon Forbidden West.

Belangrijk om te vermelden is dat de data van GfK puur gebaseerd is op fysieke verkopen dus geen digitale downloads.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Niet slecht voor een Beta-product. Heb mij vermaakt met de game, maar jeetje wat was het ongepolijst. Gameplay was top, maar het volgen door Pokemon had veel meer animatie nodig. Nee, het voelde voor mij echt als een testomgeving voor Pokemon Scarlet en Violet.

0
test

@Gilbie Dat is ook precies hoe ik erover denk. Ik hoop dat Scarlet en Violet wel compleet aanvoelen.

0
test

@Gilbie Dit is precies de comment die ik wilde plaatsen. Eigenlijk bij de eerste trailer van Pokemon Scarlet en Violet zag je direct dat PLA een beta product was. Vermakelijke game maar ze hadden ook gewoon kunnen wachten en de tijd in Pokemon Scarlet en Violet kunnen stoppen. Dan had ik mij nog met de Pokemon BDSP prima vermaakt. Denk alleen dat GameFreak dacht shit we moeten hier iets bij doen want met alleen BDSP zijn de fans niet te vrede. Resultaat voor mij: Beide spellen niet helemaal uitgespeeld omdat het een overkill aan Pokemon was in een korte tijd.

0

@Snafu9 Zeker. Nu Pokemon Scarlet ook al blijkt te zijn gelekt heb ik wel wat hype voor de game gekregen. Leuk verhaal over tijdsdimensie en de pokemon lijken prima ideeen. De ontwerpen van de beestje staan niet online, alleen tekst. Maar Pokemon is zon grote franchise, net als bij Disney mag je niet zomaar aan de heilige formule sleutelen. Arceus was dus ook een test voor de fanbase en animo voor een Open Wereld game. Intellectuel Property vind ik echt rete interessant.

0
test

Vond Arceus prima in de eerste weken kapot gespeeld. Shining pearl was wat er van te verwachten viel een bekende game met een nieuw jasje!

0

Aanbevolen voor jou