Pokémon-fans aangenaam verrast door opgedoken game | Gamer.nl

Pokémon-fans aangenaam verrast door opgedoken game | Gamer.nl

Er is plots een oude demo-versie van Pokémon Gold gevonden, vol wezens die uiteindelijk toch veranderd of geschrapt zijn.

Deze demo werd gevonden door een 4Chan-gebruiker maar op de site is alles inmiddels verwijderd. Wel is het spel nog te vinden op Reddit. De demo is te spelen in de vorm van een ROM. Het is dezelfde versie die in 1997 uit te proberen was op Nintendo Space World in Kyoto, Japan.

De demo zit vol pokémon die later veranderd zijn of zelfs volledig uit het spel zijn gehaald. Benieuwde fans kunnen de ROM hier downloaden en het spelen op een GameBoy Color-emulator. Het spel is geheel in het Japans, maar een groep hackers is al bezig om de game te vertalen. Ook hebben zij een uitgebreide lijst gemaakt waarop alle pokémon in de demo staan. Deze is naast de lijst met officiële pokémon uit Gold gelegd.

Pokémon gold demo

In de tweede generatie werden baby-pokémon geïntroduceerd. Zo verscheen Pichu, de 'voorevolutie' van Pikachu, voor het eerst in deze delen. Uit de demo blijkt dat er veel meer baby's gepland waren die uiteindelijk toch geschrapt zijn, zoals Meowsy en Trifox, de voorevoluties van respectievelijk Meowth en Vulpix.

Bovendien zijn sommige wezens volledig veranderd voor het spel uitkwam. Zo ook de starter Cyndaquil, de vuurstarter. Hoewel die nu beschreven staat als de vuurmuis-pokémon lijkt hij hier meer op een soort hond.

Pokémon

Bovendien onthult deze demo dat Gold en Silver van origine veel grotere spellen waren en niet enkel bestaan uit de Johto-regio, maar was het een model van heel Japan.

Waar deze demo ineens vandaan komt is onbekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou